Η Natalie Portman και η «σεξουαλική τρομοκρατία» που βίωσε στα 13

natalie-portman Jae C. Hong
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

«Ένιωθα την ανάγκη να καλύπτω το σώμα μου και να καταπιέζω την έκφραση και τη δουλειά μου» τόνισε η ηθοποιός.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε μια διαδήλωση φεμινιστικών οργανώσεων στο Λος Άντζελες, όπου εμφανίστηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και μίλησαν για τις εμπειρίες του σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. Η βραβευμένη με Όσκαρ Natalie Portman μίλησε για τη «σεξουαλική τρομοκρατία» που βίωσε όταν ήταν 13 ετών, στα γυρίσματα της πρώτης μεγάλης ταινίας της, «Léon», του Luc Besson.

Κατά τν διάρκεια της ομιλίας της, η Portman αποκάλυψε πως το πρώτο γράμμα θαυμαστή που έλαβε ήταν «φαντασιώσεις βιασμού» που της έγραψε ένας άνδρας, ενώ η ηθοποιός σχολίασε πως οι κριτικοί κινηματογράφου συζητούσαν για το στήθος της που ακόμα αναπτυσσόταν. Παράλληλα, ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός εκείνη την περίοδο είχε ξεκινήσει μια «αντίστροφη μέτρηση» για τα 18α γενέθλιά της, ηλικία κατά την οποία νόμιμα θα μπορούσε κανείς να συνευρεθεί μαζί της σεξουαλικά.

AP / Jae C. Hong

Στην διαδήλωσε εμφανίστηκε και η Scarlett Johannson, η οποία καυτηρίασε την περίπτωση του James Franco.

«Στην ηλικία των 13 ετών, το μήνυμα από τον πολιτισμό μας μου ήταν ξεκάθαρο. Ένιωθα την ανάγκη να καλύπτω το σώμα μου και να καταπιέζω την έκφραση και τη δουλειά μου ώστε να στείλω το δικό μου μήνυμα στον κόσμο: ότι είμαι κάποια που αξίζει ασφάλεια και σεβασμό. Η απάντηση στην έκφρασή μου, από μικρά σχόλια για το σώμα μου μέχρι πιο απειλητικές και εσκεμμένες δηλώσεις χρησίμευαν στον έλεγχο της συμπεριφοράς μου μέσω ενός περιβάλλοντος σεξουαλικής τρομοκρατίας» τόνισε η Portman.