Ο Guillermo del Toro έχει δει UFO, αλλά δεν τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα

guillermo-del-toro
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

«Ακούγεται σαν να είμαι παντελώς τρελός, αλλά είδα ένα UFO, ήταν απαίσια σχεδιασμένο».

Το μυαλό και η φαντασία του Guillermo del Toro έχει δημιουργήσει ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες των τελευταίων ετών, όπως τον «Λαβύρινθο του Πάνα» και «Το σχήμα του νερού». Ο σκηνοθέτης φαίνεται να είναι εξοικειωμένος με τα υπερφυσικά τέρατα, αλλά όχι τόσο με τους εξωγήινους και τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (κοινώς UFO), τα οποίο του προκαλούν φόβο.

Σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε στο Hollywood Reporter, ο del Toro αποκάλυψε όχι μόνο ότι έχει δει ένα UFO, αλλά και ότι δεν το βρήκε ιδιαίτερα εντυπωσιακό. «Ακούγεται σαν να είμαι παντελώς τρελός, αλλά είδα ένα UFO, ήταν απαίσια σχεδιασμένο» δήλωσε γελώντας ο σκηνοθέτης. Όπως εξήγησε, είχε βγει ένα βράδυ με έναν φίλο του για βόλτα στην ορεινή περιφέρεια της Γουαδαλαχάρα. Αφού βγήκαν στον αυτοκινητόδρομο, βρήκαν και έκατσαν κάτω από τα αστέρια για να πιούν μπύρες.

Το σκάφος που περιέγραψε ο del Toro θυμίζει λίγο το UFO στις «Στενές επαφές τρίτου τύπου», αλλά ίσως όχι τόσο εντυπωσιακό.

Κάποια στιγμή και ενώ ήταν ολομόναχοι στο σημείο, είδαν ένα φως στον ορίζοντα να κινείται υπερβολικά γρήγορα, σε μια ακανόνιστη, μη-γραμμική τροχιά. Ο del Toro είπε στον φίλο του να ανάψει τα φώτα του αυτοκινήτου και να χτυπήσει την κόρνα. Αφού άρχισε να πατάει την κόρνα, το άγνωστο, φωτεινό αντικείμενο πέρασε κοντά τους, καλύπτοντας την απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Μεξικανό σκηνοθέτη να καταφέρνει να δει λίγο καλύτερα το φερόμενο UFO.

«Ήταν ένας ιπτάμενος δίσκος, τόσο κλισέ με τα φώτα του να αναβοσβήνουν. Ήταν τόσο λυπητερό. Μακάρι να μπορούσα να αποκαλύψω ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι. Είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι» τόνισε ο Μεξικανός σκηνοθέτης. Ο ίδιος μπορεί να εξιστόρησε την επαφή που είχε εξωγήινους με μια δόση χιούμορ, αλλά υπογράμμισε πως δεν έχει τρομάξει ποτέ τόσο πολύ στη ζωή του.