Γιατί δεν θα παραστεί στα Όσκαρ ο Casey Affleck;

casey-affleck Jordan Strauss
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

O ηθοποιός δεν θέλει να τραβήξει τα φώτα δημοσιότητας λόγω των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει αντιμετωπίσει.

Παραδοσιακά, οι νικητές των βραβείων Όσκαρ για τις ερμηνείες τους εμφανίζονται την επόμενη χρονιά ώστε να παραδώσουν τα βραβεία στους επόμενους νικητές. Φέτος όμως οι διοργανωτές των Όσκαρ θα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδια τους, καθώς ο Casey Affleck δεν θα παραστεί στη φετινή τελετή.

Το 2017, ο Affleck κέρδισε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Μια πόλη δίπλα στην θάλασσα», αλλά, σύμφωνα με άρθρο το Dealine, ο ηθοποιός δεν θα εμφανιστεί ώστε «να μην αποσπάσει την προσοχή [με την παρουσία του], όταν θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο οι ερμηνείες των ηθοποιών στην κατηγορία». Το άρθρο συμπληρώνει πως ο Affleck θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει το κίνημα #MeToo.

Η ερμηνεία του Casey Affleck στο «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» του χάρισε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου το 2017.

Ο Affleck φαίνεται πως πήρε τη σχετική απόφαση λόγω των διαμαρτυριών που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ως συνέπεια των μηνύσεων για ανάρμοστη συμπεριφορά, οι οποίες είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν γίνει γνωστή η περίπτωση του Harvey Weinstein. Οι δύο αγωγές, της παραγωγού Amanda White και της διευθύντριας φωτογραφίας Magdalena Górka της ταινίας «I’m Still Here», που σκηνοθέτησε το 2010, τελικά διευθετήθηκαν εξωδικαστικά.

Η White ισχυρίζεται πως ο Affleck είχε διατάξει έναν άλλο εργαζόμενο να της δείξει τα γεννητικά του όργανα και συχνά αναφερόταν στις γυναίκες ως αγελάδες. Η White καταγγέλλει επίσης πως ο ηθοποιός προσπάθησε να την πείσει να πάει μαζί του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και όταν αυτή αρνήθηκε, προσπάθησε να την αρπάξει και αργότερα της έστειλε απειλητικά μηνύματα.

Η Górka στη μήνυση που κατέθεσε κατά του Affleck καταγγέλλει πως φιλοξενήθηκε στο σπίτι του Affleck, ο οποίος προσφέρθηκε να κοιμηθεί στον καναπέ. Η Górka ξύπνησε το βράδυ με τον ηθοποιό στο κρεβάτι της, να την χαϊδεύει και να μυρίζει αλκοόλ. Τελικά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο Affleck έφυγε από το δωμάτιο οργισμένος, έπειτα από πολλές εκκλήσεις.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.