Kate Winslet: «Μετανιώνω πικρά για συγκεκριμένες συνεργασίες»

kate-winslet Charles Sykes
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δεν κατονόμασε τους «σκηνοθέτες, παραγωγούς και άνδρες εξουσίας», αλλά έχει δουλέψει με Weinstein, Allen και Polanski.

Την περασμένη Κυριακή απονεμήθηκαν τα βραβεία του London Critics’ Circle, όπου παρευρέθηκε η Kate Winslet. Εκεί, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στοn χώρο του θεάματος και δήλωσε ότι «μετανιώνει πικρά» για τις «κακές αποφάσεις» που πήρε δουλεύοντας με ορισμένους «σκηνοθέτες, παραγωγούς και άνδρες εξουσίας».

Όπως σημειώνει το Hollywood Reporter, η Winslet δεν κατονόμασε τους ανθρώπους με τους οποίους μετανιώνει που συνεργάστηκε, με το άρθρο να σημειώνει πως η ηθοποιός έχει δουλέψει με τον Harvey Weinstein και τον Woody Allen. Ο πρώην, πια, πανίσχυρος παραγωγός βρέθηκε «στην πυρά» μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις δεκάδων γυναικών για τη φερόμενη συμπεριφορά του, ενώ το σκάνδαλο αποτέλεσε αφορμή για την αποκάλυψη ενός ευρύτερου προβλήματος στο Χόλυγουντ.

Η Kate Winslet πρωταγωνιστεί στο «Wonder Wheel» του Woody Allen.

Παράλληλα με τη δημιουργία των κινημάτων #MeToo και Time’s Up, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο η περίπτωση του Woody Allen και οι σοβαρές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση από τν θετή κόρη του Dylan Farrow. Αν και πολλοί ηθοποιοί έχουν «αποκηρύξει» τον Allen μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ο σκηνοθέτης έχει ακόμα μια μερίδα πιστών υποστηρικτών που θεωρούν ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Kate Winslet, η οποία πρόσφατα μίλησε για τη συνεργασία της μαζί του στο «Wonder Wheel».

Σε μια συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, η Winslet εξήγησε πως δεν ήξερε τίποτα για το τι μπορεί να συνέβη μεταξύ του Woody Allen και της Dylan Farrow. Στη συνέχεια, η Winslet αποκάλεσε τον Allen «εκπληκτικό σκηνοθέτη» συγκρίνοντας τον με τον Roman Polanski, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ταινία «Ο θεός της σφαγής» το 2011. Σε αντίθεση με τον Allen, ο Polanski έχει παραδεχτεί την ενοχή του στον βιασμό μιας 13χρονης το 1979, αλλά έκτοτε βρίσκεται αυτοεξόριστος στην Ευρώπη. Εφόσον η Winslet άλλαξε άποψη για τον Allen και τους ισχυρισμούς της Farrow, η σύγκριση με τον Polanski μόνο τυχαία δεν φαίνεται να είναι.