O Tom Hanks θα ενσαρκώσει τον Mr. Rogers

fred-rogers
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η ζωή του Fred Rogers, πολυαγαπημένου παρουσιαστή της μακροβιότερης παιδικής εκπομπής, σύντομα στην μεγάλη οθόνη.

Έχοντας την φήμη ενός εκ των πιο αγαπητών ανθρώπων στον χώρο του θεάματος και παίζοντας σε μια σειρά βιογραφικών ταινιών, δεν πρέπει να εκπλήσσει η είδηση πως ο Tom Hanks ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία για την ζωή του Fred Rogers με τίτλο «You Are My Friend».

Ο Mr. Rogers, όπως έγινε ευρέως γνωστός, ήταν μια εμβληματική τηλεοπτική φιγούρα στις ΗΠΑ, ως οικοδεσπότης στην μακροβιότερη και μια πιο αγαπημένες παιδικές εκπομπές, το «Mister Rogers' Neighborhood». Η παιδική εκπομπή με εκπαιδευτικό χαρακτήρα ξεκίνησε το 1963 και διήρκησε 31 σεζόν, με τον τελευταίο κύκλο να ολοκληρώνεται το 2001. Ο Rogers πέθανε δύο χρόνια αργότερα, το 2003.

Invision/AP / Richard Shotwell

Τελευταία ταινία του Hanks είναι το «The Post: Απαγορευμένα μυστικά».

Όπως αντίστοιχα ο Hanks, έτσι και ο Rogers ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από το κοινό του και τον καλοσυνάτο, ευγενικό χαρακτήρα του. Το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψαν οι Micah Fitzerman-Blue και Noah Harpster, εστιάζει στην επίδραση που είχε ο Rogers πάνω στον δημοσιογράφο Tom Junod.

Όταν ο Junod, ένας πολυβραβευμένος και κυνικός δημοσιογράφος, εργαζόταν στο περιοδικό Equire, του ζητήθηκε να γράψει ένα προφίλ για τον τηλεοπτικό παρουσιαστή. Ο Junod συμφώνησε διστακτικά να γράψει το άρθρο και όταν γνώρισε τον Rogers, άλλαξε ριζικά η αντίληψη του για τον κόσμο.

AP

Ο Mr. Rogers αποτελεί μια από τις πιο αγαπητές τηλεπερσόνες στις ΗΠΑ.

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι η Marielle Heller, η οποία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το project. «Το σενάριο με έστειλε νοκ άουτ με το μήνυμα καλοσύνης και την εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής. Ως μητέρα εμπνέομαι από τα διδάγματα του Fred Rogers και ως άνθρωπος βλέπω με δέος το έργο της ζωής του» σημείωσε η Heller, για να συμπληρώσει πως ελπίδα της είναι η ταινία να αποτελέσει «αντίδοτο στον κατακερματισμένο πολιτισμό μας».