Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Harvey Weinstein

harvey-weinstein Al Powers
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο πρώην παραγωγός «επιστράτευσε» τον Ben Affleck στην κόντρα του με την Rose McGowan.

Μετά τις πρώτες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη συστηματική, όπως φαίνεται, ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein, ο παραγωγός προσπάθησε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η «αυτοκρατορία» που είχε χτίσει με τον αδερφό του καταρρέει.

Ένα από τα φερόμενα θύματα και μεγαλύτερους επικριτές του, η Rose McGowan, πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο «Brave», όπου δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις εμπειρίες της με τον Weinstein και τη γενικότερη κουλτούρα σεξισμού και εκμετάλλευσης στον χώρο του θεάματος.

AP

Η McGowan έχει κάνει σοβαρές καταγγελίες για την συμπεριφορά του Weinstnein.

Μέσω του δικηγόρου του, ο Weinstein διέψευσε κατηγορηματικά την καταγγελία της McGowan πως την εξανάγκασε να γδυθεί, προτού την κακοποιήσει σεξουαλικά σε υδρομασάζ στην Γιούτα. Ο Weinstein μάλιστα επικαλέστηκε «μάρτυρες», δηλαδή την μάνατζερ της ηθοποιού εκείνη την εποχή, Jill Messick.

Σύμφωνα με τα email που αντάλλαξαν τότε, η Messick (η οποία εργάστηκε υπό τον Weinstein στην Miramax για πολλά χρόνια μετά το συμβάν) φέρεται να σχολίασε πως ό,τι συνέβη μεταξύ παραγωγού και ηθοποιού ήταν «συγκαταβατικό», ενώ η ηθοποιός φέρεται να εκμυστηρεύτηκε πως «μετάνιωσε» για την επιλογή της.

Invision/AP / Todd Williamson

O Weinstein αναφέρθηκε σε email του Ben Affleck για την περίπτωση της Rose McGowan.

Δεδομένων των σοβαρών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Weinstein, μεταξύ των οποίων για σωματεμπορία και κατασκοπία, καθώς και της εργασιακής σχέσης που είχε τόσο με την Messick όσο και την McGowan, οι «αποδείξεις» του πρώην παραγωγού έχουν αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό. Ακόμα δηλαδή και εάν ισχύει η εκδοχή του Weinstein, ο παραγωγός φέρεται να εξανάγκασε την ηθοποιό να κάνει κάτι το οποίο μετάνιωσε.

Παράλληλα όμως ο Weinstein έχει «επιστρατεύσει» τον Ben Affleck, ο οποίος έχει επίσης βρεθεί μπλεγμένος σε σκάνδαλα για τη συμπεριφορά του. Όπως αναφέρει ο Weinstein, ο Affleck φέρεται να έστειλε του ένα email, όπου ο ηθοποιός ισχυρίζεται πως η McGowan ουδέποτε του είπε ή άφησε να εννοηθεί ότι έπεσε θύμα επίθεσης, τονίζοντας πως «κάθε άλλος ισχυρισμός είναι ψευδής».