Πάμε για καφέ εκεί που συχνάζουν τα «Φιλαράκια»;

central-perk
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Warner Bros. πρόσφατα κατέθεσε αίτηση για να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα για το Central Perk.

Το Central Perk, ο «βουβός» πρωταγωνιστής της κλασικής τηλεοπτικής σειράς των 1990s «Τα Φιλαράκια», ενδέχεται να λειτουργήσει ξανά και να σερβίρει καφέ. Η Warner Bros. φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, καθώς στο παρελθόν αντίστοιχη κίνηση του 2014 στο πλαίσιο της 20ής επετείου από την πρεμιέρα της σειράς είχε τεράστια ανταπόκριση.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός πως το περασμένο έτος άνοιξε μια πραγματική ρεπλίκα του Central Perk στο Πεκίνο από έναν θαυμαστή της σειράς, η οποία έγινε ανάρπαστη. Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας The Blast, η Warner Bros. έχει καταθέσει τη σχετική αίτηση για να κατοχυρώσει εμπορικό σήμα για το όνομα και το λογότυπο της καφετέριας.

Το «Central Perk» ήταν η βάση της παρέας από τα «Φιλαράκια» για δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιστοσελίδας, η κίνηση αυτή φανερώνει τη διάθεση της Warner για κάτι «πιο μόνιμο» από την pop-up καφετέρια που είχε στήσει το 2014, όπως ένα franchise καταστημάτων. Άλλωστε, το άρθρο σημειώνει πως η Warner θέλησε να κατοχυρώσει το δικαίωμα χρήσης του Central Perk σε «παιχνίδια, επιτραπέζια και κουλοχέρηδες».

Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο η εταιρεία πολύ απλά να θέλει να αποτρέψει κάποιον άλλο από το να επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Το 2016 άλλωστε ανακοινώθηκε πως θα άνοιγε μια καφετέρια «παρωδία» του Central Perk στο Τορόντο, αλλά οι δικηγόροι της Warner ενήργησαν άμεσα, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν τα εγκαίνια.