Νέα «Star Wars» από τους δημιουργούς του «Game Of Thrones»

david-benioff-db-weiss Vince Bucci
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

«Νιώθουμε μεγάλη τιμή για την ευκαιρία, αλλά και λίγο τρομοκρατημένοι από την ευθύνη» δήλωσαν οι Benioff και Weiss.

Οι παραγωγοί και σεναριογράφοι της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Game Of Thrones», David Benioff και D.B. Weiss, θα αναλάβουν να δημιουργήσουν νέες ταινίες «Star Wars». Η ανακοίνωση για τη συνεργασία των δυο με την Lucasfilm ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας starwars.com.

Όπως ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση, οι Benioff και Weiss θα εργαστούν πάνω σε μια καινούρια σειρά ταινιών, η οποία δεν θα σχετίζεται με την ιστορία των Skywalker (δηλαδή του πρωταγωνιστές των τριών τριλογιών), ούτε όμως και την επόμενη τριλογία που έχει ανατεθεί στον Rian Johnson, σκηνοθέτη και σεναριογράφο του πρόσφατου «Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι».

Ο χειμώνας έρχεται στο μακρινό γαλαξία...

«O David και ο Dan είναι από τους καλύτερους αφηγητές που εργάζονται σήμερα» τόνισε το μεγάλο αφεντικό της Lucasfilm Kathleen Kennedy, εκθειάζοντας στη συνέχεια την ικανότητά τους να χειρίζονται πολύπλοκους χαρακτήρες, να εμβαθύνουν την ιστορία και μυθολογία, καθώς και να καινοτομήσουν στον κόσμο των «Star Wars».

Οι Benioff και Weiss σχολίασαν πως ένα όνειρό τους έγινε πραγματικότητα και δήλωσαν πως νιώθουν μεγάλη τιμή για την ευκαιρία, αλλά και λίγο τρομοκρατημένοι από την ευθύνη. Παράλληλα εξήγησαν πως θα ξεκινήσουν τη δουλειά πάνω στις νέες ταινίες μόλις ολοκληρωθεί ο τελευταίος κύκλος του «Game Of Thrones».

Μετά την εξαγορά της Lucasfilm, η Disney αποφάσισε να κάνει ένα «reboot» στο «Star Wars», όπου θα λάμβανε υπόψη της μονάχα τις ταινίες και ορισμένες από τις animated σειρές. Η κίνηση αυτή ουσιαστικά «κατήργησε» όλη τη μυθολογία και τις ιστορίες που αναπτύχθηκαν σε άλλα μέσα, όπως comics, βιβλία και βιντεοπαιχνίδια πριν την εξαγορά. Αυτό αναπόφευκτα έχει δημιουργήσει ορισμένα «κενά» στην κεντρική ιστορία της σειράς, αλλά έχει δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στους νέους σεναριογράφους.

Wookieepedia

Η επική ιστορία του Darth Revan διαδραματίζεται 4.000 χρόνια πριν την εποχή των Skywalkers.

Εφόσον η τριλογία του Johnson θα συνεχίσει την ιστορία των ηρώων της τρέχουσας τριλογίας, οι ταινίες των Benioff και Weiss μπορεί να ακολουθήσουν το μοντέλο των αυτοτελών ταινιών (όπως το «Rogue One» και το «Solo») και να αφηγηθούν ιστορίες από «αρχαιότερους χρόνους» του μακρινού, εκείνου γαλαξία.