Ταινίες της εβδομάδας (8/2/2018)

call-me-by-your-name
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι νέες επιλογές της εβδομάδες προσφέρουν ποιοτικές στιγμές δράματος, αγωνίας και δράσης.

«Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου» (Call me by your name)
Καλοκαίρι 1983. Βόρεια Ιταλία. Ο Elio Perlman, ένας 17χρονος Ιταλοαμερικανός, περνάει τις μέρες του στην οικογενειακή βίλα του 17ου αιώνα παίζοντας κλασική μουσική και φλερτάροντας με τη φίλη του Marzia. Μια μέρα, ο Oliver, ένας γοητευτικός Αμερικανός ακαδημαϊκός που κάνει το διδακτορικό του, καταφθάνει στη βίλα για να κάνει την πρακτική του ως βοηθός του πατέρα του Elio. Μέσα στο ηλιόλουστο εκθαμβωτικό περιβάλλον, ο Elio και ο Oliver ανακαλύπτουν τη μεθυστική ομορφιά της έλξης που ξυπνάει και αλλάζει τις ζωές τους για πάντα.
Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino, Σενάριο: James Ivory, Ερμηνεύουν: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg και Amira Casar.

«Ημερολόγιο Φόνων» (The Limehouse Golem)
Μια σειρά φόνων αναστατώνει μια μικρή κοινότητα σε τέτοιο σημείο που οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ένα θρυλικό πλάσμα που έρχεται από σκοτεινές εποχές -το μυθικό Γκόλεμ- πρέπει να ευθύνεται για τους φόνους αυτούς.
Σκηνοθεσία: Juan Carlos Medina, Σενάριο: Jane Goldman και Peter Ackroyd, Ερμηνεύουν: Douglas Booth, Olivia Cooke, Sam Reid και María Valverde.

«Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση» (Fifty Shades Freed)
Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης…. Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους… Βασισμένο στο μυθιστόρημα της E.L. James.
Σκηνοθεσία: James Foley, Σενάριο: Niall Leonard, Ερμηνεύουν: Arielle Kebbel, Jamie Dornan, Dakota Johnson και Tyler Hoechlin.

«Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» (Film Stars Don’t Die In Liverpool)
Η ταινία εξιστορεί την παθιασμένη σχέση ανάμεσα στον Τέρνερ και την εκκεντρική ντίβα του Χόλυγουντ, της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκράχαμ. Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της. Σαγηνευτική όσο ποτέ, η Γκράχαμ αφήνεται στον Τέρνερ, δίνοντας την τελευταία της συγκλονιστική παράσταση.
Σκηνοθεσία: Paul McGuigan, Σενάριο: Matt Greenhalgh και Peter Turner, Ερμηνεύουν: Jamie Bell, Annette Bening, Vanessa Redgrave και Stephen Graham.

«Ανθρώπινη Ροή» (Human Flow)
Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από την πείνα, τις κλιματικές αλλαγές και τον πόλεμο, στη μεγαλύτερη ανθρώπινη μετατόπιση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα επικό ταξίδι για τη μετανάστευση από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Ai Wei Wei. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τόσο τις επιδράσεις του φαινομένου της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και το αντίκτυπο σε ανθρώπινο επίπεδο μέσα από προσωπικές ιστορίες.
Σκηνοθεσία: Ai Weiwei, Σενάριο: Chin-Chin Yap, Tim Finch και Boris Cheshirkov.