Συγγνώμη λέει τώρα ο Tarantino για τα σχόλια περί Roman Polanski

quentin-tarantino Benoit Tessier
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Σε συνέντευξη του 2003 ισχυρίστηκε πως ο Polanski δεν «βίασε» την 13χρονη Samantha Geimer, προκαλώντας αντιδράσεις.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια συνέντευξη του Quentin Tarantino από το 2003, όπου ο σκηνοθέτης δήλωσε πως, κατά τη γνώμη του, η Samantha Geimer δεν είχε πέσει θύμα βιασμού από τον Roman Polanski. Τα σχόλια του Tarantino, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, δεδομένου μάλιστα του σκανδάλου Weinstein και την παραδοχή του σκηνοθέτη πως θα μπορούσε να είχε επέμβει νωρίτερα.

Σε μια νέα δήλωσή του, ο Tarantino απολογήθηκε δημόσια για τα σχόλια που έκανε στην εκπομπή του Howard Stern. «Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, αντιλαμβάνομαι πόσο λάθος είχα», σημειώνει ο σκηνοθέτης, συμπληρώνοντας πως στη συγκεκριμένη συνέντευξη έπαιξε (εσφαλμένα, κατά τον ίδιο) τον δικηγόρο του διαβόλου για να φανεί προκλητικός. Καταλήγοντας την ανακοίνωσή του, ο Tarantino υπογραμμίζει: «Ήμουν αμαθής, άκαρδος και πάνω από όλα, ήμουν λάθος».

Πριν τη δημοσιοποίηση της απολογίας του, η ίδια η Geimer «απάντησε» στα σχόλια του σκηνοθέτη σε συνέντευξή της στους New York Daily News. «Έκανε λάθος, βάζω στοίχημα πως το ξέρει. Ελπίζω να μην γελοιοποιήσει τον εαυτό συνεχίζοντας να μιλά έτσι» δήλωσε η Geimer. «Δεν αναστατώθηκα, αλλά θα ένιωθα καλύτερα εάν έστω καταλάβει τώρα πως έκανε λάθος, 15 χρόνια μετά, έχοντας ακούσει τα γεγονότα» τόνισε η Geimer.