Al Pacino: ακολουθεί τις συμβουλές του John Lennon

al-pacino-akolouthei-tis-sumboules-tou-John-lennon

ΤΡΙΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Ο Al Pacino θα συναντήσει τη Julianne Moore στη μεγάλη οθόνη, υποδυόμενος έναν γέρο-ροκά στην ταινία «Imagine» του Dan Fogelman.

Ο Al Pacino θα προσθέσει άλλον ένα συναρπαστικό ρόλο στην πινακοθήκη των κινηματογραφικών χαρακτήρων που έχει ερμηνεύσει. Στην ταινία «Imagine» θα τον δούμε να ενσαρκώνει έναν ξεπεσμένο γέρο-ροκά που γυρίζει νέα σελίδα στη ζωή του μόλις ανακαλύπτει μια ανεπίδοτη επιστολή που του είχε στείλει ο John Lennon, όταν ήταν 19 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Deadline, ο καταξιωμένος ηθοποιός θα εμφανιστεί στο πλευρό του Jeremy Renner που θα παίξει τον 40χρονο γιο του, με τον οποίο προσπαθεί να αποκαταστήσει επαφή. H Julianne Moore θα είναι η ιδιοκτήτρια ενός ξενοδοχείου στο οποίο καταφεύγει ο πρωταγωνιστής, αναζητώντας την δική του άφεση αμαρτιών. Αυτή η παραγωγή θα αποτελέσει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου Dan Fogelman, γνωστού από τη δουλειά του στις ταινίες κινουμένων σχεδίων «Cars», «Βοlt» και «Tangled».

Κάθε σεναριογράφος έχει εκείνο το ξεχωριστό σχέδιο, το οποίο αισθάνεται ότι δεν αντέχει να το παραχωρήσει σε κάποιον άλλο, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Fogelman: «Για μένα αυτό ήταν το Imagine. Aποτέλεσε κορυφαία στιγμή της καριέρας μου απλά και μόνο το γεγονός ότι πήγε ένα δικό μου σενάριο στα χέρια του Al Pacino. Το ότι το διάβασε και μετά ήθελε να συμμετάσχει σε αυτό-είναι πέντε βήματα μπροστά από τις περασμένες καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Και τώρα, το να έχω τη Julianne Moore και τον Jeremy ξεπερνάει και τα πιο τρελά μου όνειρα. Κρυβόμουν στο σπίτι μου τις περασμένες εβδομάδες, φοβούμενος ότι κάποιος θα με τσιμπήσει για να ξυπνήσω. Θα κάνουμε μια πολύ ξεχωριστή ταινία».

Η ιστορία της ταινίας παρακολουθεί τον χαρακτήρα του Al Pacino, να αντλεί έμπνευση από το γράμμα του Lennon και να εγκαταλείπει τον μέχρι τώρα τρόπο ζωής του ως ροκ σταρ, με μια σύντροφο κατά πολύ νεότερή του. Ο ήρωας ξεκινά να ανακαλύψει εκ νέου την μουσική την οποία ήθελε πραγματικά να κάνει, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον γιο του και συναναστρεφόμενος την Julianne Moore.

To σενάριο του Fogelman είχε αρχικά πωληθεί στο στούντιο της Warner Bros για 3 εκατομμύρια δολάρια, όμως τελικά το «Imagine» θα αποτελέσει μια ανεξάρτητη παραγωγή και θα αναζητήσει χρηματοδότηση στο επερχόμενο «American Film Market», στη Σάντα Μπάρμπαρα. Αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2013.