Οι ταινίες της εβδομάδας (15/02/2018)

the-shape-of-water
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ρομαντισμός και άφθονη φαντασία, μια σοκαριστική ιστορία τρόμου, ένα οικογενειακό δράμα και πολλές πολλές υποψηφιότητες καταμεσής του Φεβρουαρίου.

Η Μορφή του Νερού

Ένα μαγευτικό παραμύθι σε σκηνοθεσία Γκιγέρμο ντελ Τόρο, υποψήφια για 13 βραβεία Όσκαρ. Μια ρομαντική ιστορία φαντασίας με γύρω από τη μοναχική ζωή της Ελάιζα που αποκτά νόημα και ουσία όταν αποφασίζει να σώσει ένα αμφίβιο πλάσμα φυλακισμένο σε μία δεξαμενή στο μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας όπου εργάζεται ως καθαρίστρια. Με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο του 1962. Σκηνοθεσία Guillermo del Toro. Ηθοποιοί: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg κ.ά. 

Black Panther

Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T'Challa, που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου aφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά -και Μαύρου Πάνθηρα- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη.
Σκηνοθεσία: Ryan Coogler. Ηθοποιοί: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan και Lupita Nyong'o.

Το Φεγγάρι του Δία

Κοινωνική αλληγορία φαντασίας του Κορνέλ Μουντρούτσο («Λευκός Θεός»). Ένας νεαρός Σύρος πρόσφυγας, στην προσπάθειά του να περάσει λαθραία από τη Σερβία στην Ουγγαρία, δέχεται τα πυρά ενός συνοριοφύλακα στο στήθος. Όμως, αντί να πέσει νεκρός, με ένα μυστηριώδη τρόπο αποκτά την ικανότητα να πετάει. Σκηνοθεσία: Kornel Mundruczo. Ηθοποιοί: Zsombor Jeger, Gyorgy Cserhalmi, Merab Ninidze, Moni Balsai. 

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Γοτθικό θρίλερ  με την Έλεν Μίρεν. Μια δαιδαλώδης επταώροφη έπαυλη κοντά στο Σαν Φρανσίσκο είναι γνωστή ως η πιο στοιχειωμένη στον κόσμο, καθώς στα άπειρα δωμάτιά της δεν κατοικούν άνθρωποι, αλλά εκατοντάδες εκδικητικά φαντάσματα τα οποία έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την κληρονόμο της έπαυλης, Σάρα Ουίντσεστερ. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Σκηνοθεσία: Michael Spierig, Peter Spierig. Ηθοποιοί: Helen Mirren, Sarah Snook, Finn Scicluna-O'Prey κ.ά. 

Η Κόρη της Απρίλ

Όταν η 17χρονη Βαλέρια μένει έγκυος, τα οικονομικά της προβλήματα μεγαλώνουν παράλληλα με τον φόβο της απέναντι στη νέα της ευθύνη. H ετεροθαλής αδελφή της αποφασίζει να καλέσει την επί χρόνια απούσα μητέρα τους για να την βοηθήσει όταν γεννηθεί το μωρό, αλλά σύντομα αποκαλύπτονται οι λόγοι για τους οποίους οι δύο αδελφές κρατούσαν τη μητέρα τους σε απόσταση. Ένα οικογενειακό δράμα από τον δημιουργό του «Μετά τη Λουτσία». Σκηνοθέτης: Michel Franco. Ηθοποιοί: Emma Suárez, Ana Valeria Becerril, Enrique Arrizon. 

Το Γατοξόρκι

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το τεράστιο γατο-κοστούμι που αναγκάζεται να φορά. Όταν ζητάει τη βοήθεια ενός μάγου για να αλλάξει τη ζωή του, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα καθώς από λάθος μεταμορφώνεται σε αυτό που μισεί περισσότερο, το κοστούμι του...Ένα διασκεδαστικό animation κατευθείαν από την Βραζιλία. Σκηνοθέτης: Rafael Ribas. Με τους: Selton Mello, Phil Miler, Paolla Oliveira.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.