Για 4 δισ. δολ. η Disney «αγόρασε» τον George Lucas

gia-4-dis-dol-i-disney-agorase-ton-george-lucas-disney-agorase-ton-george-lucas

www.imdb.com

ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της Disney και της εταιρείας παραγωγής του δημιουργού του Star Wars, George Lucas, με την πρώτη να εξαγοράζει τη Lucasfilm έναντι του αστρονομικού ποσού των 4.05 δισ. δολαρίων.

Η …υπογραφή του George Lucas δίνει πλέον το δικαίωμα στη Disney να προγραμματίσει τo νέο sequel του θρυλικού «Star Wars», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 2015, με τον George Lucas, ως σύμβουλο του δημιουργικού τμήματος.

Οι φήμες μεταξύ των φανατικών ωστόσο, κάνουν λόγω όχι μόνο για το «Star Wars Episode 7» το 2015 αλλά και για τα επόμενα sequel που η Disney προγραμματίζει να κυκλοφορεί κάθε δύο με τρία χρόνια.

Ο George Lucas, ο οποίος ίδρυσε τη Lucasfilm το 1971, είναι γνωστός για τον έλεγχο που θέλει να έχει στα δικά του δημιουργήματα, οπότε δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι όρος της συμφωνίας, εκτός από το υπέρογκο ποσό των 4.05 δισ. δολαρίων, είναι και η κατοχύρωση της θέσης του ως σύμβουλος του δημιουργικού τμήματος.

«Μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής μου τα τελευταία 35 χρόνια είναι η μετάβαση από τη μία γενιά του Star Wars στην επόμενη» δήλωσε ο δημιουργός, σύμφωνα με τον Guardian. «Είναι πλέον καιρός να περάσει και στην επόμενη γενιά κινηματογραφιστών. Πάντα πίστευα ότι το Star Wars θα υπήρχε για πολύ καιρό μετά από μένα και έτσι θεώρησα ότι είναι σημαντικό η μετάβαση αυτή να γίνει όσο είμαι ζωντανός».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Robert Iger, τόνισε ότι « Η εταιρεία Lucasfilm αντικατοπτρίζει το εξαιρετικό πάθος, το όραμα και το μοναδικό «παραμύθι» του ιδρυτή της, George Lucas.»

Στα πρακτικά της υπόθεσης ωστόσο, η Disney ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει περίπου το μισό της τιμής αγοράς σε μετρητά και μετοχές αξίας 40 εκ. δολ. ενώ συνολικά, η αγορά περιλαμβάνει τις εταιρείες παραγωγής υψηλής τεχνολογίας της Lucasfilm, Industrial Light & Magic και Skywalker Sound, καθώς και τα δικαιώματα franchise του Indiana Jones.