Προβολή ταινίας, συναυλία και οι Τρίτες αλλάζουν στο Τριανόν

the-great-eastern
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Προβολή της ταινίας «The Great Eastern» και συναυλία με τους The Callas την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία των Λάκη και Άρη Ιωνά, εμπνευσμένη από τον «Μεγάλο Ανατολικό» του Αντρέα Εμπειρίκου, θα προβληθεί για μία και μοναδική προβολή στον κινηματογράφο Τριανόν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μία από τις λίγες φορές που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το «The Great Eastern», μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τις προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και του αφιερώματος «Hallucinations» της documenta 14 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Την προβολή θα ανοίξει συναυλία με τους The Callas, στην πρώτη τους εμφάνιση με τη νέα σύνθεση του συγκροτήματος. Στο live της Τρίτης θα ακουστούν παλιότερα και νέα τραγούδια, που συμπεριλαμβάνονται στον καινούριο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 σε συνεργασία με τον Lee Ranaldo των Sonic Youth.

Η ταινία
The Great Eastern
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Λάκης και Άρης Ιωνάς / The Callas
Παίζουν: Ηρώ Σοφουλάκη, Δημήτρης Πολιτάκης, Κάτια Δημοπούλου, Ηλίας Παπαζαχαρίας, Valisia Odell
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κοτσέλης
Μουσική: Lee Ranaldo with The Callas
Ήχος: Νίκος Τριανταφύλλου
Παραγωγή: Λάκης και Άρης Ιωνάς / The Callas
Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Haos Film, Athens Filmakers’ Co-Operative
Executive Producer: Βένια Βέργου

«Απομόνωση, ελπίδα, κάβλα και σκοτάδι. Πέντε άνθρωποι στέκονται σαν δέντρα, περιμένουν σε ένα απομονωμένο νησί το υπερωκεάνιο «The Great Eastern» να τους μαζέψει για ένα ταξίδι προς κάποια ελπίδα. Μια μικρή πεταλούδα πετάει ανάμεσά τους και τα κάνει όλα σκατά».

Έχοντας ως αφετηρία το συνολικό έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου με τις σουρεαλιστικές αναφορές του και ειδικότερα το magnum opus του, τον «Μεγάλο Ανατολικό», η ταινία αναφέρεται στην προσμονή για την Ουτοπία - Έρωτα.

Αυτό το μεσοδιάστημα μεταξύ της καθημερινής ζωής και της Ουτοπίας που συνεχώς έρχεται, που συνεχώς την αναζητάμε, αποτελεί το πεδίο δράσης της ταινίας. Εκεί όπου ο «Παλιός Κόσμος» παραμένει «Παλιός», με τις αδυναμίες και το σκοτάδι του. Εκεί όπου ο «Νέος Κόσμος» είναι έτοιμος να ανατείλει. Εκεί είναι όπου η ανθρώπινη αδυναμία εκδηλώνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση. Εκεί είναι που ο Έρωτας είναι συγχρόνως τόσο ανθρώπινος και τόσο θεϊκός.

Οι The Callas
Είναι η κορυφή ενός καλλιτεχνικού εργοστασίου που παράγει έργα τέχνης, μουσική, ταινίες, περιοδικά, εκδηλώσεις, εκθέσεις τέχνης και ξεκίνησε από τους αδελφούς Λάκη και Άρη Ιωνά. Τον Δεκέμβριο του 2016 έκαναν την πρεμιέρα της τελευταίας τους ταινίας «The Great Eastern» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και κατόπιν την παρουσίασαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τον Οκτώβριο του 2107 πραγματοποίησαν την τρίτη τους ατομική έκθεση στο Kustera Projects Red Hook στη Νέα Υόρκη, ενώ αναμένεται μέσα στο 2018 να κυκλοφορήσει ο νέος τους δίσκος σε συνεργασία με τον Lee Ranaldo (Sonic Youth). Την παραγωγή στα δύο τελευταία μουσικά άλμπουμ τους, "Am I Vertical?” και “Half Kiss, Half Pain" υπογράφει ο Τζιμ Σκλαβούνος. Τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος είναι οι: Άρης Ιωνάς, Λάκης Ιωνάς, Χρυσάνθη Τσουκαλά, Μαριλένα Πετρίδου και Χρήστος Μπεκίρης.

Έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε εκκλησίες, γκαλερί, διαμερίσματα, βάρκες, μουσεία, βουνά, τουαλέτες και στα: Liverpool Psyche Festival (Λίβερπουλ), The Great Escape Festival (Μπράιτον), Indigenes Festival (Γαλλία), Reeperbahn Festival (Αμβούργο) και με συγκροτήματα ή καλλιτέχνες, όπως οι: Thurston Moore, Lee Ranaldo, The Brian Jonestown Massacre, Ty Segall και Grinderman. Το 2013 ολοκλήρωσαν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους "Lustlands" (HAOS Film) και το 2016 ολοκληρώθηκε η νέα τους ταινία "The Great Eastern", της οποίας το soundtrack συν-έγραψαν με τον Lee Ranaldo. Εκθέσεις: Documenta 14 (Αθήνα-Κάσελ), Kustera Projects (Νέα Υόρκη), Palais de Tokyo (Παρίσι), Family Business Gallery (Νέα Υόρκη), Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ (Αθήνα), Athens Biennial (Αθήνα), Andreas Melas Gallery (Αθήνα), Yinka Shonibare Space (Λονδίνο), The Breeder Gallery (Αθήνα), ATOPOS CVC (Αθήνα) κλπ.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν εκδώσει σημαντικά περιοδικά για την αθηναϊκή underground σκηνή (μουσική / τέχνη / κινηματογράφος), όπως το περιοδικό Velvet και το περιοδικό Lust. Το προσωπικό τους στούντιο είναι ένας από τους πιο ενεργούς πολιτιστικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Υπό το όνομα Velvet Room διοργανώνουν συναυλίες και εκθέσεις με μερικούς από τους πιο δραστήριους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Info
Εισιτήρια: 10 ευρώ / 8 ευρώ (ΑμεΑ, άνεργοι, προπώληση)
Προπώληση μέσω του δικτύου Viva.gr και στο ταμείο του Τριανόν

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.