Στο σφυρί μια Aston Martin του Τζέιμς Μποντ για καλό σκοπό

James-bond-daniel-craig
ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ένα αυτοκίνητο της συλλογής του Daniel Craig θα βγει σε δημοπρασία για τη στήριξη φιλαθρωπικής οργάνωσης.

Οι φανς του σύγχρονου Τζέιμς Μποντ θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν μια από τις πολυαγαπημένες του Aston Martin, καθώς ο Daniel Craig αποφάσισε να «αποχαιρετήσει» ένα από τα αυτοκίνητα της συλλογής του. Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s θα βγάλει σε πλειστηριασμό μια Aston Martin Vanquish, η οποία κυκλοφόρησε το 2014 στο πλαίσιο της 100ης επετείου της εταιρείας.

Κυκλοφόρησαν μόλις 100 αυτοκίνητα, με το μοντέλο του Craig να έχει το σειριακό αριθμό «007». Η Vanquish του Craig έχει σκούρο μπλε χρώμα, ενώ το εσωτερικό είναι αντίστοιχα σκούρων χρωμάτων. Ο οίκος Christie’s αναφέρει πως ο ηθοποιός προτιμά το «ντένιμ και τα σκούρα χρώματα». Η Aston Martin έχει κινητήρα V12 έξι λίτρων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τελική ταχύτητα 295 χλμ/ώρα.

Christie’s

Μόλις 100 αυτοκίνητα της συγκεκριμένης έκδοσης Aston Martin Vanquish κυκλοφόρησαν το 2014.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, η αξία της Aston Martin κυμαίνεται στις 400.000 με 600.000 δολάρια. Τα έσοδα της δημοπρασίας πάνε στην φιλανθρωπική οργάνωση The Opportunity Network της Νέας Υόρκης, η οποία στηρίζει φοιτητές σε υποβαθμισμένες περιοχές.

«Αυτή η Aston Martin είναι ένα κατόρθωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας και η ευχαρίστηση να την οδηγεί κανείς ξεχωριστή. Παρά το γεγονός ότι θα μου λείψει, ανυπομονώ να ενισχύσω το πολύ σημαντικό έργο του The Opportunity Network με την πώληση» δήλωσε ο ηθοποιός. Το αυτοκίνητο θα εκτεθεί στην γκαλερί του οίκου στο Λος Άντζελες από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, ενώ η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.