Οργή Meryl Streep κατά Harvey Weinstein

meryl-streep-harvey-weinstein
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο παραγωγός χρησιμοποίησε δηλώσεις της ηθοποιού για να στηρίξει την υπόθεσή του στα δικαστήρια.

Το σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein φαίνεται πως οδεύει στα δικαστήρια, με τον παραγωγό να αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από εκατοντάδες γυναίκες. Έξι γυναίκες έχουν καταθέση μήνυση κατά του παραγωγού – οι Louisette Geiss, Katherine Kendall, Zoe Brock, Sarah Ann Masse, Melissa Sagemiller και Nannette Klatt – και την περασμένη Τρίτη η νομική πλευρά του παραγωγού ζήτησε να απορριφθεί η αγωγή.

Η νομική πλευρά του Weinstein αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες των γυναικών, ενώ στο αίτημά της προς τις δικαστικές αρχές παραθέτει δηλώσεις πολλών αστέρων, σύμφωνα με τις οποίες ο παραγωγός δεν τις παρενόχλησε προσωπικά. Στη λίστα περιλαμβάνονται αστέρες όπως η Jennifer Lawrence, η οποία είχε δηλώσει στην Oprah Winfrey πως ο Weinstein ήταν ανέκαθεν καλός μαζί της, καθώς και η Meryl Streep, η οποία είχε σχολιάσει δημόσια πως ο παραγωγός πάντοτε της έδειχνε σεβασμό.

WireImage / John Shearer

Σύμφωνα με την Streep, ο Weinstein εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες του με καταξιωμένους αστέρες, για να προσελκύει νεαρές γυναίκες.

Η επίκληση των δηλώσεων της Streep δεν ήχησε καλά στα αυτά της ηθοποιού, η οποία κατέκρινε τον παραγωγό και τόνισε: «Η χρήση της (πραγματικής) δήλωσής μου […] ως απόδειξη ότι δεν κακοποίησε άλλες γυναίκες, είναι θλιβερή και καταχρηστική». Η Streep στη συνέχεια σχολίασε πως ο παραγωγός θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τις πράξεις του, ανεξάρτητα με το πόσο καλές ταινίες χρηματοδότησε και τις συνεργασίες του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Streep είχε ισχυριστεί πως δεν είχε γνώση για τη φερόμενη συμπεριφορά του παραγωγού, εξηγώντας πως ελάχιστοι γνώριζαν για τις σοβαρές κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Δεν ξέραμε πως είχε εξαγοράσει τη σιωπή των γυναικών» δήλωσε τότε η πολυβραβευμένη ηθοποιός, εκτιμώντας πως έτσι ο Weinstein μπορούσε να προσελκύει νεαρές, φιλόδοξες γυναίκες. «Με χρειάστηκε πολύ περισσότερο από όσο τον χρειαζόμουν εγώ και φρόντισε να μην γνωρίζω» κατέληξε η Streep.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.