Τώρα ζητά συγνώμη ο Harvey Weinstein από Jennifer Lawrence και Meryl Streep

harvey-weinstein Chris Pizzello
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο παραγωγός είχε επικαλεστεί παλαιότερες δηλώσεις των δύο ηθοποιών για να αντικρούσει αγωγή σε βάρος του.

Με την υπόθεση του Harvey Weinstein να βρίσκει τον δρόμο προς τα δικαστήρια, η νομική πλευρά του παραγωγού ζήτησε να απορριφθεί αγωγή εναντίον του, επικαλούμενη μεταξύ άλλων, δηλώσεις ηθοποιών όπως της Jennifer Lawrence και της Meryl Streep. Η κίνηση αυτή δεν ήχησε καλά στα αυτιά της Streep, η οποία κατήγγειλε δημόσια τον παραγωγό για την «θλιβερή και καταχρηστική» προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του.

«Η χρήση της (πραγματικής) δήλωσής μου […] ως απόδειξη ότι δεν κακοποίησε άλλες γυναίκες, είναι θλιβερή και καταχρηστική» τόνισε η Streep, συμπληρώνοντας πως ο παραγωγός οφείλει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, ανεξάρτητα με το πόσο καλές ταινίες χρηματοδότησε. Μετά τις δηλώσεις της πολυβραβευμένης ηθοποιού, ο παραγωγός απολογήθηκε για την κίνηση.

Στην απάντησή του που δημοσιοποίησαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Weinstein, δηλώνει πως αναγνωρίζει «την πολύτιμη συνεισφορά τόσο της Meryl Streep όσο και της Jennifer Lawrence σε αυτή τη συζήτηση» και στη συνέχεια ζητά συγνώμη που κατονομάστηκαν στην αίτηση που πρόσφατα κατατέθηκε. Καταλήγοντας την ανακοίνωσή του, ο παραγωγός τονίζει πως έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να μην χρησιμοποιηθούν τα ονόματα πρώην συνεργατών του.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.