Ποίημα του Stephen King μεταφέρεται στη μικρή οθόνη

stephen-king
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

To «The Bone Church» αφηγείται τις αναζητήσεις και περιπέτειες μιας ομάδας εξερευνητών στην ζούγκλα.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά από τα κλασικά έργα του Stephen King έχουν γνωρίσει νέα επιτυχία, χάρη στις πετυχημένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές. Μετά το «Αυτό», τον «Μαύρο Πύργο» και τον «Κύριο Μερσέντες», ήρθε η ώρα ένα ποίημα του King, το «The Bone Church», να γίνει τηλεοπτική σειρά.

Δημοσίευμα του Deadline αποκαλύπτει ως η Ceder Park Entertainment – των Chris Long και David Ayer – απέκτησε τα σχετικά δικαιώματα για τη μεταφορά του ποιήματος. Ο Long έχει εμπειρία στη μεταφορά έργων του King, καθώς είχε εργαστεί ως εκτελεστικός παραγωγός στη μεταφορά του «Kύριου Μερσεντές», προτού ιδρύσει την Cedar Creek με τον σκηνοθέτη.

To «Αυτό» έσπασε τα ταμεία και ήδη έχει δοθεί το «πράσινο φως» για ένα σίκουελ.

Το ποίημα του King γράφτηκε τηδεκαετία του 1960, αλλά ο συγγραφές τελικά το εξέδωσε στην ανθολογία «The Bazaar of Bad Dreams» που κυκλοφόρησε το 2015. Το ποίημα αφηγείται την ιστορία ενός ήρωα ο οποίος οργανώνει μια ομάδα προκειμένου να εξερευνήσει μια μακρινή ζούγκλα, αναζητώντας μια μυθική τοποθεσία. Όπως σε όλα τα έργα του King, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και αφού ανακαλύψουν ένα τρομακτικό μυστικό, μόλις τρεις από την ομάδα των 32 θα επιβιώσουν. Αφηγητής της ιστορίας στο ποίημα του King είναι ένας εκ των τριών που κατάφεραν να γλυτώσουν.

Αναφορικά με άλλα έργα του King προς μεταφορά, πέραν του πολυαναμενόμενου σίκουελ στο «Αυτό», πρόκειται να κυκλοφορήσει μια τηλεοπτική σειρά στο «Castle Rock», ενώ ο Mike Flanagan έχει συμφωνήσει να σκηνοθετήσει το «Doctor Sleep», τη συνέχεια της «Λάμψης».