Πόσο χρυσό θα είναι το φετινό σκηνικό των Όσκαρ;

swarovski-1
ΤΡΙΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Mε την αντίστροφη μέτρηση να έχει ξεκινήσει ημέρες πριν για το πιο λαμπερό κόκκινο χαλί της χρονιάς, εκείνο που μένει να δούμε είναι πώς θα μοιάζει το σκηνικό του θεάτρου που θα φιλοξενήσει την απονομή. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το σκηνικό των Όσκαρ παραμένει πάντοτε φαντασμαγορικό. Το βλέπεις και εντυπωσιάζεσαι, τέλεια στημένο, άψογα φωτισμένο. Και τώρα που μαθαίνουμε ότι 45 εκατομμύρια κρύσταλλα Swarovski θα χτιστούν πάνω του, περιμένουμε να δούμε μια ασημένια κι όχι χρυσή απονομή, έτσι για την ανατροπή.

Ο σκηνογράφος Derek McLane μπορεί να μην έχει δικό του βραβείο Όσκαρ, τουλάχιστον όχι ακόμη, έχει αποσπάσει όμως Tony και Emmy και δεν είναι τυχαίο πως κλήθηκε για έκτη χρονιά στη σειρά να επιμεληθεί το…περιτύλιγμα.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου είναι εκλεκτική, όπως οφείλει άλλωστε. Η λάμψη είναι το ζητούμενο. Ο Derec McLane για να σχεδιάσει τη σκηνή για τη μεγαλύτερη γιορτή στο Χόλιγουντ, που φέτος γιορτάζει 90 χρόνια, αλλάζει το σενάριο.

Πέρυσι το θέμα ήταν ξεκάθαρα Αρ Ντεκό, φέτος σειρά έχουν η αντανάκλαση και το φως, το παρελθόν αλλά και το μέλλον, σαν μια υδρόγειος, ένα καλειδοσκόπιο, ένα γλυπτό από σπασμένο γυαλί. Και για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, στην περσινή απονομή είδαμε μόλις 27.120 κρύσταλα Swarovski. Φαντάζεστε τι θα συμβεί με 45 εκατομμύρια;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.