Η Barbra Streisand κλωνοποίησε τον σκύλο της

barbara-streisand-samantha-clone Barbra Streisand
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το μόνο που χρειάζεται τελικά κανείς είναι λίγα κύτταρα και τουλάχιστον 100.000 δολάρια.

Η αγάπη για τα ζώα συντροφιάς συχνά δεν έχει όρια και ο χαμός ενός αγαπημένου σκύλου ή γάτας μπορεί να πληγώσει βαθιά. Πολλοί θα ήθελαν να επαναφέρουν στη ζωή έναν φίλο από τα παλιά, αλλά μέχρι στιγμής τέτοιες δυνατότητες υπάρχουν κυρίως στην επιστημονική φαντασία. Εκτός αν έχετε τουλάχιστον 100.000 δολάρια διαθέσιμα, όπως η Barbra Streisand.

Σε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο περιοδικό Variety, η 75χρονη Streisand αποκάλυψε πως κλωνοποίησε την αγαπημένη της σκυλίτσα, Samantha, η οποία πέθανε στην ηλικία των 14 ετών. Η τραγουδίστρια εξήγησε πως συνέλεξε κύτταρα από το στόμα και στομάχι της Samantha, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να κλωνοποιηθούν δυο άλλα σκυλάκια, η Miss Scarlet και η Miss Violet.

Our new basket of adorables

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

Παράλληλα, η Streisand απέκτησε και την Miss Fanny, η οποία είναι ξαδερφάκι της Samantha. Στη σχετική φωτογραφία με τα τρία της σκυλιά που δημοσιοποίησε η Streisand μέσω Instagram, είναι πρακτικά αδύνατο να τα ξεχωρίσει κανείς.Τα κλωνοποιημένα σκυλιά μοιάζουν με την «μητέρα» τους μονάχα σε γενετικό επίπεδο, αφού δεν υπάρχει τρόπος (για την ώρα) να «κληρονομηθεί» η προσωπικότητα του ζώου.

Happy New Year from my three girls... Pink, Blue & Violet.

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

Η περίπτωση της Streisand όμως δεν είναι μοναδική, αφού κάτι αντίστοιχο έκανε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στον χώρο των media Barry Diller και η σχεδιάστρια μόδας σύζυγος του, Diane von Furstenberg, το 2016, όταν κλωνοποίησαν το αγαπημένο τους Jack Russell terrier.

Η είδηση της κλωνοποίησης προκάλεσε αντιδράσεις από τη γνωστή φιλοζωική οργάνωση PETA. Στη σχετική ανακοίνωσή της, η PETA κατήγγειλε την Streisand για την κίνησή της, εξηγώντας πως η κλωνοποίηση θα οδηγήσει σε όξυνση του προβλήματος των αδέσποτων. Η οργάνωση τόνισε επίσης πως οι διαδικασίες κλωνοποίησης εμπεριέχουν πολλούς κινδύνους, με αποτέλεσμα να υποφέρουν άδικα πολλά ζώα μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.