Ποιος έκλεψε το Όσκαρ της Frances McDormand;

frances-mcdormand
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το αγαλματίδιο επέστρεψε στην κάτοχο και ο κλέφτης τελικά εντοπίστηκε λόγω ενός βίντεο που ανέβασε στο Facebook όπου καυχιόταν.

Ένα από τα highlight της φετινής τελετής απονομής των Όσκαρ ήταν ο συγκινητικός λόγος που έδωσε η Frances McDormand όταν της απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου α' γυναικείου ρόλου, όπου τίμησε όλες τiς γυναίκες υποψήφιες. Μετά την επίσημη τελετή όμως, το τρόπαιο της McDormand εκλάπη, με τον κλέφτη να εντοπίζεται τελικά λόγω Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ο 47χρονος Terry Bryant συνελήφθη και κατηγορείται πως έκλεψε το τρόπαιο στο Governors Ball after-party των Όσκαρ. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Bryant όταν αυτός καυχήθηκε μέσω ενός Facebook Live βίντεο ότι κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο και καλούσε ξένο κόσμο να τον «συγχαρεί» για τη νίκη του. Ο ύποπτος έχει προφυλακιστεί, καθώς δεν έχει πληρώσει την εγγύηση των 20.000 δολαρίων.

Η αρθρογράφος των New York Times, Cara Buckley, περιέγραψε στο Twitter πως η ηθοποιός είχε ακουμπήσει το βραβείο της στην άκρη και κουβέντιαζε, όταν ένας άνδρας άρπαξε το Όσκαρ της McDormand και έφυγε τρέχοντας. Για καλή της τύχη, ένας φωτογράφος σταμάτησε τον Bryant και κατάφερε να πάρει πίσω το χρυσό αγαλματίδιο, αλλά ο ύποπτος κατάφερε να ξεφύγει μέσα στο πλήθος του πάρτι.

Άρθρο της USA Today αναφέρει πως η McDormand φάνηκε να κλαίει στο πάρτι όταν συνειδητοποίησε την κλοπή και δεν μπορούσε να βρει το Όσκαρ της, αλλά σύμφωνα με την Buckley, ζήτησε να μην κυνηγήσουν τον άνδρα όταν της το επέστρεψε ο φωτογράφος. Εκπρόσωπος της McDormand αργότερα σχολίασε πως η «Frank και ο Oscar» είναι πλέον ξανά μαζί και μοιράζονταν ένα In-N-Out μπέργκερ.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.