Πρώτη ματιά στον νέο «Κατεργάρη των Χριστουγέννων» με τον Benedict Cumberbatch

grinch-2018
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο σύγχρονος τηλεοπτικός Σέρλοκ Χόλμς δανείζει τη φωνή του στον κυνικό, πράσινο ήρωα του Dr. Seuss.

Ο πολυαγαπημένος «Κατεργάρης των Χριστουγέννων» του Dr. Seuss θα επιστρέψει ξανά στην μεγάλη οθόνη τον προσεχή Νοέμβριο, με τον Benedict Cumberbatch να αναλαμβάνει τη φωνή του ομώνυμου χαρακτήρα. Ήδη κυκλοφόρησε ένα πρώτο τρέιλερ της ταινίας, η οποία αποτελεί παραγωγή της Illumination Entertainment, το στούντιο πίσω από τις ταινίες «Εγώ, ο απαισιότατος» και «Minions».

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Η νέα ταινία, η οποία τιτλοφορείται «The Grinch», δεν αποτελεί μεταφορά του κλασσικού παιδικού βιβλίου «How The Grinch Stole Christmas», όσο μια ταινία βασισμένη στον κόσμο που δημιούργησε ο Seuss. Έτσι λοιπόν η ταινία που σκηνοθετούν οι Scott Mosier και Yarrow Cheney σε σενάριο του Michael LeSieur εξετάζει σε μεγαλύτερο βάθος τόσο τον κυνικό ήρωα του βιβλίου όσο και τους κατοίκους της πόλης Whoville.

Ο πράσινος ήρωας του Dr. Seuss έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο «How The Grinch Stole Christmas» το 1957, το οποίο γρήγορα έγινε ανάρπαστο. Ο θρυλικός παραγωγός και σκηνοθέτης των Looney Tunes Chuck Jones μετέφερε την ιστορία στην μικρή οθόνη σε μορφή κινουμένων σχεδίων το 1966, με τον Boris Karloff στον ρόλο του Grinch και του αφηγητή.

Μετά από μια σειρά τηλεταινιών, ο ήρωας του Seuss έκανε το ντεμπούτο το στην μεγάλη οθόνη το 2000, σε σκηνοθεσία Ron Howard και με τον Jim Carrey στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρά τις ανάμεικτες κριτικές, η live-action ταινία εισπρακτική επιτυχία για την Universal και απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.