«Game of Thrones» Part 2: 17 (επιπλέον) πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε

game-of-thrones-part-2-17-epipleon-pragmata-pou-isos-de-gnorizete

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Η εμμονή του «Game of Thrones» συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της και όσο οι απανταχού φανς πληθαίνουν, τόσο αυξάνονται οι πληροφορίες και τα… μυστικά για τους συντελεστές της αγαπημένης σειράς. Ας δούμε λοιπόν μαζί τα 17 (επιπλέον) πράγματα, που μάθαμε για το «Game of Thrones».

1. Ο Peter Dinklage ήταν η πρώτη επιλογή του συγγραφέα George R.R. Martin και των παραγωγών, για το ρόλο του Tyrion Lannister. Τον ήθελαν τόσο πολύ μάλιστα, που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία της οντισιόν.

2. Αλλά και ο Sean Bean αποτέλεσε την πρώτη επιλογή τους για το ρόλο του Ned Stark. Για αυτόν όμως έκαναν οντισιόν, σε περίπτωση που ο Bean απέρριπτε το ρόλο.

3. Για το ρόλο της Cersei Lannister, ο Peter Dinklage ήταν αυτός που πρότεινε τη Lena Headey στους παραγωγούς. Εξάλλου, οι δυο τους είναι φίλοι πολύ πριν τη σειρά.

4. Συνεχίζοντας με τις επιλογές, η Emilia Clarke δεν ήταν το πρώτο όνομα που ακούστηκε για το ρόλο της Daenerys Targaryen. Αυτή που είχε επιλεχθεί αρχικά ήταν η Tamzin Merchant, η οποία όμως εγκατέλειψε τη σειρά πριν καν αρχίσει.

5. Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς έχουν παραδεχτεί ότι δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, φοβούμενοι ότι αν μάθουν τι θα συμβεί στον χαρακτήρα τους, αυτό θα επηρεάσει την ερμηνεία τους.

6. Ο συγγραφέας, George R.R. Martin, έχει ήδη αποκαλύψει το τέλος στους παραγωγούς D.B. Weiss και David Benioff, σε περίπτωση που…πεθάνει.

7. Ο γλωσσολόγος David Peterson, δημιούργησε τη γλώσσα Dothraki μόνο για τη σειρά. Η συγκεκριμένη περιλαμβάνει περισσότερες από 3.000 λέξεις.

8. Ο Jason Momoa ή Khal Drogo χόρεψε «Haka» (τον παραδοσιακό χορό των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας) στην οντισιόν.

9. Ο George R.R. Martin έστειλε στον Jack Gleeson, που υποδύεται τον Joffrey Baratheon, μία επιστολή που του έλεγε «Συγχαρητήρια για την υπέροχη ερμηνεία σου. Όλοι σε μισούν».

10. Ο Alfie Allen, ο οποίος υποδύεται τον Theon Greyjoy είναι ο μικρότερος αδερφός της διάσημης τραγουδίστριας και ηθοποιού, Lily Allen. Μάλιστα το τραγούδι της «Alfie» αναφέρεται σε αυτόν.

11. Μένοντας στις…οικογενειακές υποθέσεις, η μητέρα της μόλις 15χρονης, Maise Williams δεν της επέτρεψε να διαβάσει το βιβλίο, επειδή θεώρησε ότι ήταν πολύ «ενήλικο» για τη νεαρή.

12. Αρχικά ο συγγραφέας George R.R. Martin θεωρούσε ότι η εμφάνιση της Natalia Tena ήταν τελείως λάθος για να υποδυθεί την Osha.

13. Η Gemma Jackson, σχεδιάστρια των αβγών του δράκου, έδωσε στον συγγραφέα George R.R. Martin ένα από αυτά ως γαμήλιο δώρο, όταν αυτός παντρεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2011 στην Σάντα Φε του Νέου Μεξικό, την επί χρόνια σύντροφό του, Parris McBride. Στις 19 Αυγούστου της ίδια χρονιάς …επανέλαβαν την τελετή με περισσότερους καλεσμένους στο 69ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικής Φαντασίας στο Ρίνο της Νεβάδα.

14. Δεκατέσσερις χώρες «ερευνήθηκαν» μέχρι να αποφασιστούν οι τελικές τοποθεσίες, όπου θα γίνουν τα γυρίσματα της σειράς. Η Βόρεια Ιρλανδία και η Μάλτα…κέρδισαν καθώς διέθεταν το απαιτούμενο «περιβαλλοντικό σκηνικό».

15. Η σχεδιάστρια της παραγωγής Gemma Jackson, δημιούργησε το Winterfell σε ένα …πάρκινγκ αυτοκινήτων.

16. Όλο το χιόνι και ο πάγος δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη σειρά. Εξάλλου τον Αύγουστο, οπότε και έγιναν τα γυρίσματα, δεν χιονίζει ούτε καν στη Βόρειο Ιρλανδία.

17. Στον πιλότο της σειράς, δηλαδή στο πρώτο «δοκιμαστικό επεισόδιο», δεν υπήρχε ίχνος βίας ή αίματος. Το κοινό …απογοητεύτηκε και μάλιστα ένα σχόλιο, από τα πολλά που έμελλε να αλλάξουν τη σειρά, αναφερόταν στο κορίτσι, που ήταν καρφωμένο στο δέντρο. Η παρατήρηση έλεγε ότι δεν ήταν αληθινή και φαινόταν ότι ήταν κούκλα. Στην πραγματικότητα ήταν ένα 19χρονο κορίτσι, η Claire Wright.

φωτογραφίες: www.imbd.com

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ