Ian McKellen και Helen Mirren στο νέο θρίλερ του Bill Condon

ian-mckellen-helen-mirren
ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Οι δύο πολυβραβευμένοι ηθοποιοί θα συμπρωταγωνιστήσουν στην κινηματογραφική μεταφορά του «The Good Liar».

Ο Ian McKellen και η Helen Mirren έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν - κυρίως στο σανίδι - και όπως φαίνεται θα ξανασμίξουν στο νέο θρίλερ που θα σκηνοθετήσει ο Bill Condon με τίτλο «The Good Liar». Η ταινία παραγωγής New Line Cinema είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστηρημα του Nicholas Searle.

H ιστορία του «The Good Liar» είναι μια κλασσικό παιχνίδι «γάτας-ποντικού» και επικεντρώνεται στην καριέρα ενός επαγγελματία απατεώνα (τον οποίο θα ενσαρκώσει ο McKellen) και ο οποίος δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια τελευταία κομπίνα, όταν γνωρίζει μέσω διαδικτύου μια ευκατάστατη χήρα (Mirren). Καθώς όμως αρχίζει και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του, ο χαρακτήρας του McKellen αρχίζει να ερωτεύεται την χήρα, με απροσδόκητες συνέπειες.

Invision/AP / Evan Agostini

Το «The Good Liar» είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Condon μετά το live-action ριμέικ της «Πεντάμορφης και το Τέρας».

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα συνεργαστούν οι McKellen και Condon. Πρώτη τους συνεργασία ήταν στο «Θεοί και τέρατα» το 1998, χάρη στο οποίο ο Condon απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, ενώ ο McKellen βρέθηκε υποψήφιος για το βραβείο α' ανδρικού ρόλου. Οι δύο συνεργάστηκαν για τελευταία φορά στο πρόσφατο live-action ριμέικ της «Πεντάμορφης και το Τέρας» που σκηνοθέτησε ο Condon και όπου ο McKellen δάνεισε τη φωνή του στον Cogsworth.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσληψη του Condon στο «The Good Liar» θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η παραγωγή της «Νύφης του Φρανκενστάιν». Μετά την χλιαρή ανταπόκριση του κοινού και τη σχετική αποτυχία της «Μούμιας» με τον Tom Cruise, η Universal έχει μπει σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το φιλόδοξο franchise της βασισμένο στα κλασσικά τέρατα.