Ο «χρυσός» Χάρι Πότερ σε δύο δόσεις

o-xrusos-xari-poter-se-duo-doseis

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Σε παγκόσμια πρεμιέρα προβλήθηκε την Πέμπτη στο Λονδίνο ο έβδομος Χάρι Πότερ. Στις ελληνικές αίθουσες, το πρώτο μέρος του πολυαναμενόμενου φινάλε θα βγει στις 18 Νοεμβρίου ενώ οι φανατικοί οπαδοί του μικρού μάγου θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 15 Ιουλίου 2011 για να παρακολουθήσουν το δεύτερο και τελευταίο μέρος.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα προβλήθηκε στις 11 Νοεμβρίου στο Λονδίνο ο έβδομος Χάρι Πότερ. Η πολύαναμενόμενη τελική περιπέτεια των ταινιών του μικρού μάγου «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου», θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος παρουσιάστηκε πανηγυρικά στη βρετανική πρωτεύουσα και αναμένεται να αποφέρει τεράστια κέρδη στα ταμεία της Warner Bros, παρότι δεν ήταν εγκαίρως έτοιμη η τρισδιάστατη έκδοση.

Οι πρώτες έξι ταινίες της σειράς απέφεραν κέρδη 5.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως σε πωλήσεις εισιτηρίων.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, που σήμερα είναι 21 ετών, υποδύεται τον Χάρι από το 2000 και τόνισε ότι θεωρεί απίθανο να υποδυθεί ξανά τον ίδιο χαρακτήρα, ακόμη κι αν η Ρόουλινγκ αποφασίσει να συνεχίσει με τις περιπέτειες του μάγου. «Νομίζω ότι δέκα χρόνια είναι πολλά για να υποδύεσαι τον ίδιο χαρακτήρα», δήλωσε στο Sky News και περιέγραψε τις ταινίες Χάρι Πότερ «κάτι σαν την μαφία. Αμα μπεις δεν βγαίνεις ποτέ».

Στην Ελλάδα, το πρώτο μέρος της περιπέτειας του Χάρι Πότερ θα προβληθεί στις 18 Νοεμβρίου από τη Village Films, ενώ το δεύτερο μέρος θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Ιουλίου του 2011.

Στη νέα ταινία, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη αναλαμβάνουν την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού της αθανασίας του Βόλντεμορτ και των Πεμπτουσιωτών. Χωρίς την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του Καθηγητή Ντάμπλντορ, για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να στηριχτούν ο ένας στον άλλο. Οι σκοτεινές δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν.

Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Αυτό όμως που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ είναι άλλο: ο Χάρι Πότερ...Στην ταινία, εκτός από τον Ντάνιελ Ράντκλιφ συναντάμε και τους υπόλοιπους αστέρες, την Έμμα Γουότσον και τον Ρούπερτ Γκριντ.