Το «Matrix» επιστρέφει για να κλέψει τις εντυπώσεις σε 4Κ Blu-ray

matrix
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός της επόμενης ταινίας στη σειρά επιστημονικής φαντασίας, η οποία δεν θα είναι reboot ή remake.

Έχουν περάσει 19 χρόνια από την πρεμιέρα του «The Matrix» στη μεγάλη οθόνη και πλέον ήρθε η ώρα για μια κυκλοφορία σε Blu-ray με 4K ποιότητα εικόνας και ήχο Dolby Atmos. Ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας Bill Pope ανέλαβε την επίβλεψη του remastering της ταινίας σε υψηλή ευκρίνεια.

Αν και το «Matrix» θεωρείται πρωτοποριακή ταινία στα ψηφιακά ειδικά εφέ, η ταινία είχε γυριστεί σε φιλμ 35 χιλιοστών – πριν την επικράτηση των ψηφιακών καμερών. Έτσι λοιπόν η ποιότητα της ταινίας σε 4K θα αναβαθμιστεί εντυπωσιακά, δίνοντας την ευκαιρία στους φανς της ταινίας να την απολαύσουν όπως ποτέ ξανά.

O Keanu Reeves δήλωσε πέρσι πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ρόλο του Neo.

Πέραν όμως της επανακυκλοφορίας του «Matrix» στις 22 Μαΐου, πέρσι έγινε γνωστό πως έχουν δρομολογηθεί σχέδια για μια νέα ταινία στη σειρά. Ο σεναριογράφος Zak Penn ξεκαθάρισε μέσω Twitter πως η ταινία δεν θα είναι reboot ή remake, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι συνέχεια.

«Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως κανένας δεν θα έπρεπε να κάνει ένα reboot στο “Matrix”. Όσοι ξέρουν το “Animatrix” και τα κόμικς καταλαβαίνουν» έγραψε σε μια ανάρτησή του ο Penn για να συμπληρώσει ότι οι φήμες για «reboot» ή «remake» αποτελούν εικασίες ενός άρθρου.