Πώς σας φαίνεται η Μιράντα του «Sex and the City» για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης;

cynthia-nixon Michael Sohn
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η Cynthia Nixon ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της με την υποστήριξη των Δημοκρατικών.

Η μεταπήδηση από τον χώρο του θεάματος στην πολιτική δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο στις ΗΠΑ, όπως μαρτυρούν άλλωστε οι περιπτώσεις ηθοποιών με τον Ronald Reagan και τον Arnold Schwarzenegger ανάμεσά τους. Η επόμενη σταρ του Χόλυγουντ που θα επιχειρήσει να αφήσει το στίγμα της στην πολιτική των ΗΠΑ θα είναι η Cynthia Nixon.

Μέσω ενός βίντεο, η Nixon ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της με τη στήριξη των Δημοκρατικών στις επικείμενες εκλογές για νέο κυβερνήτη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Αντίπαλός της θα είναι ο νυν κυβερνήτης, Andrew Cuomo, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη του Δημοκρατικού κόμματος.

«Αγαπώ τη Νέα Υόρκη, ποτέ δεν ήθελα να ζω αλλού. Αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει, θέλουμε η κυβέρνησή μας να λειτουργήσει ξανά», τονίζει η πολυβραβευμένη ηθοποιός στο μήνυμά της. Όπως εξηγεί στο βίντεο, εφόσον εκλεγεί, θα εστιάσει στην εισοδηματική ανισότητα, την υγειονομική περίθαλψη, τα υψηλά ποσοστά φυλάκισης και τη βελτίωση του μετρό της πόλης.

Η Nixon έγινε ευρέως γνωστή για τον ρόλο της ως Μιράντα στην τηλεοπτική σειρά «Sex and the City», για τον οποίο τιμήθηκε με ένα βραβείο Emmy το 2004. Η ηθοποιός έχει τιμηθεί επίσης με ένα Tony για την ερμηνεία της στην παράσταση «The Little Foxes», και ένα Grammy, για την αφήγησή της στην audiobook εκδοχή του «An Inconvenient Truth» από τον Al Gore.

Μπορείτε να δείτε την επίσημη σελίδα της προεκλογικής εκστρατείας της Nixon εδώ.