Mark Ruffalo και Kumail Nanjiani σε συζητήσεις για το «True American»

mark-ruffalo-kumail-nanjiani
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η πραγματική ιστορία ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές που θέλησε να βάλει τέλος στη θανατική ποινή στο Τέξας.

Ο Pablo Larraín βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Mark Ruffalo και Kumail Nanjiani για να αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία «True American». Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία του Raisuddin Bhuiyan, ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ξεκίνησε αγώνα για να βάλει τέλος στη θανατική ποινή στην πολιτεία του Τέξας.

Η ταινία του Larraín, η οποία έχει τον τίτλο «True American», είναι βασισμένη στο βιβλίο «Murder And Mercy In Texas» του συγγραφέα και δημοσιογράφου Anand Giridharadas. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Bhuiyan, ο οποίος ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας του Μπαγκλαντές που είχε όνειρο να δουλέψει στον τομέα της τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Αφού κατάφερε να μετακομίσει στην Αμερική, ο Bhuiyan βρήκε προσωρινά δουλειά σε ένα μίνι μάρκετ στο Ντάλας.

AP / Axel Schmidt

Την σκηνοθεσία του «True American» έχει αναλάβει ο Χιλιανός Pablo Larraín.

Λίγες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, ένας αυτοαποκαλούμενος «Αμερικάνος τρομοκράτης», ο Mark Stroman, εισέβαλε στο κατάστημα και πυροβόλησε τον υπάλληλο. Ο Bhuiyan τραυματίστηκε βαριά και γλύτωσε (μένοντας τυφλός από το ένα του μάτι), ενώ ο Stroman συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Καθώς ο Stroman βρισκόταν στη φυλακή και περίμενε την εκτέλεσή του, ο Bhuiyan όχι μόνο τον συγχώρησε, αλλά ξεκίνησε έναν αγώνα για την κατάργηση της θανατικής ποινής στην πολιτεία του Τέξας. «Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ και να μην επιτρέψω να χαθεί άλλη μια ανθρώπινη ζωή. Θα χτυπήσω σε κάθε πόρτα. Στο Ισλάμ λένε πως το να σώσεις μια ζωή είναι το ίδιο με το να σώσεις όλη την ανθρωπότητα. Οπότε τον συγχώρησα και όλες εκείνες οι αρχές με ενθάρρυναν να πάω παραπέρα, να σταματήσω την εκτέλεσή του και να σώσω άλλη μια ζωή» είχε δηλώσε τότε στο MSNBC ο Bhuiyan.