Είμαστε έτοιμοι για έναν «ανόητο και γοητευτικό» Hitler;

taika-waititi Matt Sayles
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Τα γυρίσματα της νέας σατυρικής ταινίας του Taika Waititi με τίτλο «Jojo Rabbit» ξεκινούν τον Μάιο.

Ο σκηνοθέτης του «Thor: Ragnarok», Taika Waititi, θα εμφανιστεί στην επόμενη του ταινία, με τίτλο «Jojo Rabbit», στον ρόλο ενός «ανόητου και γοητευτικού» Adolf Hitler. Σύμφωνα με τον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη, ο Hitler της ταινίας θα είναι ο φανταστικός φίλος ενός δεκάχρονου παιδιού, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής ταινίας.

Το αγόρι επινοεί τον ιδεατό φίλο του επειδή του λείπει ο πατέρας του ενώ παράλληλα μπερδεύεται από την προπαγάνδα των Ναζί. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Waititi στο The Wrap, ο χαρακτήρας που επινοεί ο δεκάχρονος ήρωας της σατυρικής ταινίας είναι στην ουσία μια εξιδανικευμένη εκδοχή του πατέρα του.

Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β'ΠΠ, όταν ο δεκάχρονος περήφανος και εθνικιστής ήρωας τραυματίζεται σοβαρά από μια χειροβομβίδα σε μια κατασκήνωση της Χιτλερικής Νεολαίας. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν το παιδί ανακαλύπτει πως η μητέρα του έχει κρύψει μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα Εβραϊκής καταγωγής στο σπίτι τους. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν τον Μάιο.