Στα παρασκήνια με τον Steve Jobs

sta-paraskinia-me-ton-steve-Jobs

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Η βιογραφική ταινία για τον Steve Jobs, τον θρυλικό ιδρυτή της Apple, θα είναι αντισυμβατική στη σύλληψή της, σύμφωνα με τον σεναριογράφο της πολυαναμενόμενης αυτής παραγωγής, Aaron Sorkin.

Ο Αaron Sorkin αποκάλυψε πρόσφατα ότι η ταινία για τον Steve Jobs θα αποτελείται μόνο από τρεις σκηνές. Πρόκειται για μια μάλλον ασυνήθιστη αφηγηματική δομή, όμως ο διάσημος σεναριογράφος έχει αποδείξει το ταλέντο του στο παρελθόν, όταν βραβεύτηκε με Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για τη δουλειά του στην ταινία «The social network» που σκιαγραφεί την προσωπικότητα του ιδρυτή του Facebook, Μark Zuckerberg.

Τις πρώτες πληροφορίες για το νέο σενάριο του Sorkin δημοσιοποίησε το Daily Beast. Κάθε μια από τις τρεις σκηνές θα διαρκεί περίπου μισή ώρα και θα εστιάζει στις αγαπημένες δημιουργίες του Steve Jobs, τα: Mac, ΝeXT και iPod.

O Sorkin θα μας παρουσιάσει την ανήσυχη ιδιοφυία της Apple σε μια από τις πιο δημιουργικές και γεμάτες ένταση στιγμές του, όταν προετοιμάζεται για τις επίσημες παρουσιάσεις των προϊόντων της εταιρείας. Κάθε μια από τις σκηνές θα είναι γυρισμένη σε πραγματικό χρόνο και θα παρακολουθούμε τον Jobs να ετοιμάζει τις ομιλίες για τις οποίες φημιζόταν.

Σίγουρα πρόκειται για μια τολμηρή προσέγγιση, ωστόσο πολύ ταιριαστή με το ταμπεραμέντο του Steve Jobs, ο οποίος λάτρευε την πρωτοτυπία και τις εκπλήξεις. Άλλωστε χάρη και σε αυτές τις εντυπωσιακές παρουσιάσεις των προϊόντων, κατόρθωσε να γίνει το πρόσωπο της Apple, συνδυάζοντας έξυπνα την τεχνολογία με την ποπ κουλτούρα και καθιερώνοντας μια ιδιαίτερη αλληλεπίδραση ανάμεσα στην εταιρεία και το κοινό της. Ο Steve Jobs είχε την αυτοπεποίθηση και τη γοητεία ενός ροκ σταρ, όταν μιλούσε για τα προϊόντα του. Αν ο Aaron Sorkin κατορθώσει να μεταδώσει λίγη από εκείνη τη λάμψη η επιτυχία της νέας ταινίας θα είναι βέβαιη. Εν αναμονή...