Steven Spielberg και Javier Bardem αφηγούνται την ιστορία του Ισπανού κατακτητή Cortes

steven-spielberg-Javier-bardem
ΤΡΙΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο Ισπανός ηθοποιός έχει συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει στην μίνι δραματική και ιστορική σειρά του Amazon.

Οι περιπέτειες του Ισπανού εξερευνητή και κατακτητή Hernán Cortés θα αποτελέσουν το θέμα μιας νέας τηλεοπτικής σειράς που ετοιμάζουν ο Steven Spielberg, ο Javier Bardem και ο Steven Zaillian για λογαριασμό του Amazon. Η σειρά, της οποίας ο τίτλος είναι «Cortes», βασίζεται στο σενάριο που έγραψε ο Dalton Trumbo.

Το σενάριο του Trumbo, το οποίο αρχικά προοριζόταν για ταινία με τίτλο «Montezuma», αφηγείται τη βίαιη σύγκρουση του Cortes με τον αρχηγό των Αζτέκων, όταν οι Ισπανοί εισέβαλαν στο Μεξικό το 1519. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ο Montezuma έπιασε αιχμάλωτο τον Cortez, αλλά ο Ισπανός κατάφερε να χειραγωγήσει τον Αζτέκο ηγέτη, ο οποίος τελικά δολοφονήθηκε από συμπατριώτες του. Αργότερα, ο Cortes απέκτησε έναν γιο με την κόρη του Montezuma, η οποία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και παντρεύτηκε μια σειρά Ισπανών αριστοκρατών.

Wikipedia

Η σειρά του Amazon θα εξερευνήσει την δράση του Cortes, μιας εκ των πιο αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων της εποχής.

«Είναι προνόμιο να αφηγηθώ αυτή την επική ιστορία – μια που είναι γεμάτη δράμα και σύγκρουση μέσα σε αυτό το τεράστιο, ιστορικό θέαμα στο οποίο δυο μακρινοί πολιτισμοί συγκρούονται στη ακμή της βασιλείας τους» δήλωσε ο Bardem για τη σειρά. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός τόνισε πως είναι «μεγάλη πρόκληση» που καταφέρνει τελικά να υλοποιήσει ένα project για το οποίο έχει τόσο πάθος, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία του με τον Spielberg, τον Zaillian και το Amazon.

Ο Bardem αναμένεται να ενσαρκώσει τον Ισπανό κατακτητή στη σειρά, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος του  Spielberg, εάν δηλαδή θα σκηνοθετήσει ή θα εκτελέσει χρέη παραγωγή. Το σενάριο της σειράς – η οποία θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια – θα επιμεληθεί ο Zaillian.