Μήνυση κατά της εταιρείας παραγωγής του Edward Norton λόγω φονικής πυρκαγιάς

edward-norton Jordan Strauss
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «Motherless Brooklyn» στη Νέα Υόρκη.

Η Class 5 Productions, εταιρεία παραγωγής του Edward Norton, βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνυση λόγω της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σετ της νέας ταινίας του ηθοποιού με τίτλο «Motherless Brooklyn». Θύμα της φωτιάς – η οποία έκαψε σχεδόν όλο το πενταόροφο κτήριο στο Χάρλεμ – ήταν ο πυροσβέστης Michael Davidson, ο οποίος πέθανε κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

AP / Dennis Van Tine

Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, δύο από τους ενοίκους του κτηρίου, η Erica και George Cruz, κατέθεσαν μήνυση κατά του Norton και των υπαλλήλων του, καθώς και του ιδιοκτήτη του κτιρίου, με τον ισχυρισμό πως δεν ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Το ζευγάρι ισχυρίζεται στην μήνυσή του πως, όταν οι εκπρόσωποι της Class 5 αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά, δεν προειδοποίησαν τους ενοίκους και τους παραπλάνησαν, αφήνοντας να εννοηθεί πως η φωτιά είχε σβήσει. Ως αποτέλεσμα, το διαμέρισμα των εναγόντων, με όλα τα υπάρχοντά τους, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η εταιρεία παραγωγής του ηθοποιού και σκηνοθέτη δεν έχει σχολιάσει την μήνυση, αλλά ευχαρίστησε τις πυροσβεστικές αρχές της Νέας Υόρκης και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Davidson. Η ταινία του Norton με τους Bruce Willis, Bobby Cannavale και Gugu Mbatha-Raw είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Jonathan Lethem και κυκλοφορεί το 2019.