Robert de Niro: θα συνεργαστεί και πάλι με τον Scorsese

robert-de-niro-tha-sunergastei-kai-pali-me-ton-scorsese

ΤΡΙΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

O Robert de Niro και ο Martin Scorsese είναι το δίδυμο των μεγάλων επιτυχιών. Από την πρώτη τους συνεργασία τη δεκαετία του ‘70 με τους «Κακόφημους δρόμους» και τον «Ταξιτζή», μέχρι την πιο πρόσφατη, το «Casino» το 1995, οι δυο εν ζωή θρύλοι του Χόλιγουντ έχουν αποδείξει ότι τους ενώνει μια ιδιαίτερη κινηματογραφική χημεία.

Το υποκριτικό ταλέντο του Robert de Niro και η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Scorsese ενώνονται και πάλι σε μια νέα παραγωγή, με τίτλο «Ι heard you paint houses».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Guardian, o Robert de Niro επιβεβαίωσε τις φήμες ότι τα σχέδια για αυτή τη νέα ταινία βρίσκονται στο τραπέζι: «Ναι, δουλεύουμε πάνω σε κάτι. Λέγεται I heard you paint houses. Προσπαθούμε να το προχωρήσουμε εδώ και δύο χρόνια και θέλουμε να ορίσουμε τώρα ένα χρονικό διάστημα. Αφορά έναν τύπο που ονομάζεται Frank Sheeran, ο οποίος ήταν στο αμερικανικό συνδικάτο των Teamsters και ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον Jimmy Hoffa. Εγώ θα υποδυθώ τον Sheeran και ο Αl Pacino τον Hoffa. Ο Joe Pesci θα συμμετέχει επίσης». O Jimmy Hoffa ήταν ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος του ισχυρότερου εργατικού συνδικάτου των ΗΠΑ που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το καλοκαίρι του 1975. Το σενάριο της ταινίας θα είναι βασισμένο στο βιβλίο του Charles Brandt και όπως δείχνουν τα λαμπερά ονόματα που συμμετέχουν σε αυτή την παραγωγή, το «Ι heard you paint houses» έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει το επόμενο κινηματογραφικό γεγονός.

Ωστόσο, το βαρύ πρόγραμμα του Robert de Niro περιλαμβάνει συνολικά οκτώ ταινίες. Ο αμερικανός σταρ στάθηκε σε ορισμένες από αυτές: «Για να δούμε…Κάνω μια ταινία με τον Σταλόνε που λέγεται «Grudge match» για κάποιους μποξέρ προχωρημένης ηλικίας που ενώνονται για έναν τελευταίο αγώνα. Νομίζω ότι είναι κωμωδία κατά κάποιο τρόπο. Έκανα μια ταινία που λέγεται «Motel» με τον John Cusack. Και κάτι με τον Τravolta που λέγεται «Killing season». Αυτήν τη στιγμή δουλεύω στο φιλμ «Las Vegas» με τους Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κλάιν και Μάικλ Ντάγκλας».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, θεωρείται ότι θα προσθέσει στο ενεργητικό του μια ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ, χάρη στην εξαιρετική ερμηνεία του στη δραματική κομεντί του David O’ Russell «Silver linings playbook». Στην ερώτηση ποιους ξεχωρίζει από τη νεότερη γενιά ηθοποιών, ο Robert De Niro συμπεριέλαβε τη συμπρωταγωνίστριά του Jennifer Lawrence στην ταινία του Russell, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς: «οι ηθοποιοί που σέβομαι είναι ο Matt Damon, ο Leonardo di Caprio…Ο Daniel Day Lewis είναι υπέροχος ηθοποιός. Η Jennifer Lawrence είναι υπέροχη και διαθέτει εκπληκτική ενέργεια».