Πάνω από ένα δισ. δολάρια το μπάτζετ του τηλεοπτικού «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

lord-of-the-rings-return-of-the-king-1
ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Η φιλόδοξη παραγωγή του Amazon θα παραπέμπει στις κινηματογραφικές τριλογίες του Peter Jackson.

Θέλοντας να ανταγωνιστεί το Netflix και το HBO, το Amazon πρόσφατα ανακοίνωσε την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του J.R.R. Tolkien. Παρά το γεγονός ότι οι ταινίες του Peter Jackson κάλυψαν ένα τεράστιο μέρος της επικής ιστορίας, πολλοί έχουν αναρωτηθεί εάν η τηλεοπτική σειρά του Amazon θα εστιάσει σε νέους χαρακτήρες και ιστορίες.

Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, η εταιρεία παραγωγής πίσω από τη σειρά έχει στις τάξεις της πολλά μέλη της New Line που εργάστηκαν πάνω στις ταινίες, ενώ φαίνεται πως έχουν γίνει πληρωμές στο στούντιο για να χρησιμοποιηθεί υλικό από τις ταινίες, εάν χρειαστεί. Έτσι λοιπόν, η φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά δεν θα επαναλάβει τις τριλογίες του «Άρχοντα» και του «Χόμπιτ», αλλά λογικά θα παραπέμπει σε αυτές.

Παράλληλα, ο Jackson φέρεται να έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το Amazon πάνω στη σειρά, πιθανότατα από το πόστο που παραγωγού. Έχοντας πλούσια εμπειρία μεταφέροντας το έργο του Tolkien στην μεγάλη οθόνη, ο σκηνοθέτης θα μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια, τόσο πάνω στους χαρακτήρες και την μυθολογία της Μέσης Γης, όσο και στο τεχνικό κομμάτι της παραγωγής.

Έχοντας πληρώσει 250 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τα πνευματικά δικαιώματα της τηλεοπτικής μεταφοράς, η σειρά θα αποτελεί το «μεγάλο όπλο» του Amazon για να ανταγωνιστεί το «Game of Thrones». Σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν έρθει στο φως, έχουν προγραμματιστεί πέντε κύκλοι στη σειρά, με το συνολικό μπάτζετ να ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.