Steven Spielberg και Stephen King: Θα καταφέρουν ποτέ να συνεργαστούν;

steven-spielberg-stephen-king
ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

«Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν έχουμε κάνει μια ταινία μαζί» τονίζει ο σκηνοθέτης.

Σε μια νέα συνέντευξή του για το Entertainment Weekly, ο Steven Spielberg αποκάλυψε πως τα τελευταία 36 χρονιά προσπαθεί να συνεργαστεί με τον Stephen King, χωρίς όμως να το έχει καταφέρει έως τώρα. Ανυπομονώντας να συνεργαστεί με τον King, ο Spielberg δεν ξέχασε να συμπεριλάβει παραπομπές στο έργου της «αδελφής ψυχής» του στην τελευταία του ταινία, το «Ready Player One».

Η πρώτη φορά που έγινε σοβαρή προσπάθεια ήταν στο πλαίσιο της ταινίας τρόμου «Το πνεύμα του κακού», όπου ο σκηνοθέτης ζήτησε από τον συγγραφέα να τον βοηθήσει με τη συγγραφή του σεναρίου. Δυστυχώς όμως ο King άργησε να λάβει το μήνυμα του Spielberg, οπότε ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να αναζητήσει βοήθεια αλλού.

REX/Shutterstock

«Δεν ξέρω πως ο Stephen King και εγώ δεν είμαστε συγγενείς εξ αίματος. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Stephen King δεν είναι εν μέρει Εβραίος και δεν μπορώ να πιστέψω πως πραγματικά δεν έχουμε κάνει μια ταινία μαζί. Πραγματικά πιστεύω ότι ο Stephen και εγώ έχουμε μια πνευματική σύνδεση σε σχέση με τις ταινίες και τις ιστορίες που αγαπάμε να αφηγούμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Spielberg. H μόνη τους συνεργασία, για την οποία ο Spielberg πιστεύει πως δεν «μετράει» ήταν στην τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας «Ο Θόλος» το 2009, όπου ο σκηνοθέτης είχε τον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού.

Συνεχίζοντας στη συνέντευξη, ο Spielberg αποκάλυψε πως αγόρασε τα σχετικά δικαιώματα για «Το φυλαχτό» που έγραψε ο King με τον Peter Straub το 1984, πριν καν κυκλοφορήσει. Ο σκηνοθέτης θεωρεί πως η κινηματογραφική μεταφορά «στο πολύ κοντινό μέλλον θα είναι η πιο πλούσια συνεργασία μας». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν θα εργαστεί ως σκηνοθέτης στην ταινία, την οποία προσπαθεί να υλοποιήσει τα τελευταία 35 χρόνια.

Reuters

Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές προσπάθειες για συνεργασία, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν. Τη δεκαετία του 1990 οι δύο είχαν συζητήσει να γράψουν μαζί μια ιστορία για ένα στοιχειωμένο σπίτι της βικτωριανής εποχής. Ο Spielberg εν τέλει δεν θέλησε να συνεχίσει με το project και ο King το ξαναδούλεψε μόνος του, μετατρέποντας το στη μίνι σειρά «Rose Red» του ABC. Αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ο Spielberg είχε επιχειρήσει να μεταφέρει «Το φυλαχτό» στην μικρή οθόνη για λογαριασμό του δικτύου TNT, ως μια μίνι σειρά συνολικής διάρκειας έξι ωρών.