Ταινίες της εβδομάδας (12/4/2018)

kuria-xaint
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Οι νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας υπόσχονται πλούσια δράση, περιπέτεια και σασπένς.

«Κυρία Χάιντ» (Madame Hyde)
Η κυρία Τζέκιλ είναι μια ντροπαλή δασκάλα που περνάει δύσκολα εξαιτίας των συναδέλφων της αλλά και των μαθητών της. Μια νύχτα που βρέχει καταρρακτωδώς καθώς πραγματοποιεί ένα πείραμα στο εργαστήριο της, ένας κεραυνός την χτυπάει και πέφτει αναίσθητη. Όταν συνέρχεται νιώθει εντελώς διαφορετική και η εμφάνιση της κυρίας Χάιντ σύντομα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μεθόδους διδασκαλίας της κυρίας Τζέκιλ!
Σκηνοθεσία και σενάριο: Serge Bozon, Ερμηνεύουν: Isabelle Huppert, Romain Duris, José Garcia και Adda Senani.

«Rampage: Το Απόλυτο Χάος» (Rampage)
Ο πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα που πήγε στραβά μεταμορφώνει τον πράο γορίλα και άλλα ζώα σε οργισμένα τέρατα. Καθώς τα προσφάτως δημιουργημένα τέρατα διασχίζουν την Βόρεια Αμερική καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους, ο Οκόγιε συμμαχεί με έναν αναξιόπιστο γενετικό μηχανικό, όχι μόνο για να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά και για να σώσει το τρομακτικό τέρας που ήταν κάποτε φίλος του.
Σκηνοθεσία: Brad Peyton, Σενάριο: Ryan Condal, Carlton Cuse και Ryan Engle, Ερμηνεύουν: Jeffrey Dean, Morgan Dwayne Johnson, Malin Akerman και Joe Manganiello.

«Η υπόσχεση της αυγής» (La promesse de l'aube)
Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία του στην ηλιόλουστη Νίκαια και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Romain Gary έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, να γίνει ο μεγάλος άντρας και ο διάσημος συγγραφέας τη χρωστούσε στην μητέρα του Nina. Χάρη στη συντριπτική αγάπη αυτής της αξιολάτρευτης, εκκεντρικής γυναίκας που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα, αυτός ο άντρας έκανε μία ζωή γεμάτη περιπέτεια, πάθος και μυστήριο.
Σκηνοθεσία: Eric Barbier, Σενάριο: Eric Barbier και Marie Eynard, Ερμηνεύουν: Pierre Niney, Charlotte Gainsbourg, Didier Bourdon και Jean-Pierre Darroussin.

«Συνωμοσία» (Unlocked)
Η Άλις, πρώην ανακρίτρια της CIA, ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Όταν η CIA συλλαμβάνει κάποιον που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, η Άλις καλείται πάλι να τον ανακρίνει. Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στο δρόμο για την Υπηρεσία θα την κάνει να καταλάβει ότι της την έχουν στήσει και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να βρει τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.
Σκηνοθεσία: Michael Apted, Σενάριο: Peter O'Brien, Ερμηνεύουν: Noomi Rapace, Orlando Bloom, John Malkovich και Toni Collette.

«Γκαστόν, ο Γκαφατζής» (Gaston Lagaffe)
Γνωρίστε τον γκαφατζή Γκαστόν, τον ευέξαπτο κύριο Πρινέλ, τη δεσποινίδα Ζαν με τη χαρακτηριστική αλογοουρά, τον αστυνόμο Λονγκταρέν και, βέβαια, τον τρομερό και φοβερό κύριο Ντε Μεσμεκέρ! Τρελές εφευρέσεις, γκάφες και καταστροφές «με το κιλό» δίνουν το παρών στις νέες περιπέτειες του ευφυούς πολυτεχνίτη που το μόνο που θέλει είναι να κάνει καλό στους γύρω του.
Σκηνοθεσία: Pierre-François Martin-Laval, Σενάριο: André Franquin, Mathias Gavarry και Pierre-François Martin-Laval, Ερμηνεύουν: Théo Fernandez, Pierre-François Martin-Laval, Alison Wheeler και Arnaud Ducret.

«Η προσβολή» (L'insulte)
Στη σημερινή Βηρυτό, μια προσβολή που ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, οδηγεί τον Τόνι, έναν Χριστιανό Λιβανέζο, και τον Γιάσερ, έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα, να λύσουν τις διαφορές τους στο δικαστήριο. Η δίκη διχάζει την κοινωνία του Λιβάνου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βάζουν φωτιά στην ήδη τεταμένη κατάσταση, και παλιές πληγές βγαίνουν στο προσκήνιο, όπως και τραυματικές αποκαλύψεις. Ο Τόνι και ο Γιάσερ καλούνται να επανεξετάσουν τις ζωές τους και τις προκαταλήψεις τους.
Σκηνοθεσία: Ziad Doueiri, Σενάριο: Ziad Doueiri και Joelle Touma, Ερμηνεύουν: Adel Karam, Kamel El Basha, Camille Salameh και Diamand Bou Abboud.

«Ο Ήλιος Του Μεσονυχτίου» (Midnight Sun)
Κινδυνεύοντας από την έκθεση στο φως του ήλιου, η 17χρονη Κέιτι περνάει την ημέρα της στο σπίτι συντροφιά με τον πατέρα της και την καλύτερή της φίλη. Τα βράδια όμως ο κόσμος της αλλάζει και γίνεται μαγικός: μπορώντας πλέον να κυκλοφορεί άφοβα, η Κέιτι περνά την ώρα της στον σιδηροδρομικό σταθμό, παίζοντας κιθάρα. Μια νύχτα, η μοίρα την ενώνει με τον Τσάρλι και οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά κατά τη διάρκεια ενός ιδανικού καλοκαιριού. Η αγάπη θα τους αλλάξει για πάντα – μπορεί όμως το όνειρο να κρατήσει; Μια μοναδική ιστορία για τη δύναμη της θέλησης και του έρωτα.
Σκηνοθεσία: Scott Speer, Σενάριο: Eric Kirsten, Ερμηνεύουν: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle και Quinn Shephard.

«Distant Sky: Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen»
Μαγνητοσκοπημένη στη Royal Arena της Κοπεγχάγης τον Οκτώβριο του 2017, η συναυλία απαθανατίζει μια εξαιρετική και θριαμβευτική live ερμηνεία από τους Nick Cave & The Bad Seeds. Παρουσιάζοντας εξαιρετικές συνθέσεις από το νέο τους album «Skeleton Tree» σε συνδυασμό με παλαιότερες ιστορικές μουσικές συνθέσεις, οι πρώτες εμφανίσεις του συγκροτήματος σε τρία χρόνια προκάλεσαν τρομερό ενθουσιασμό στους οπαδούς, τους κριτικούς αλλά και στην ίδια την μπάντα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια βαθιά συναισθηματική σχέση όπου κι αν έπαιζαν.
Σκηνοθεσία: David Barnard, Ερμηνεύουν: Nick Cave & The Bad Seeds.