Συνεχίζονται οι έρευνες στις σοβαρές καταγγελίες κατά του Kevin Spacey

kevin-spacey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Οι εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες εξετάζουν την υπόθεση του Kevin Spacey και τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με το NBC News, η αστυνομία του Λος Άντζελες παρουσίασε την έρευνα της τον Απρίλιο και πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει ειδική ομάδα εργασίας των εισαγγελικών αρχών της πόλης για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο πρωταγωνιστής του «Star Trek: Discovery» Anthony Rapp κατηγόρησε τον Spacey για ανάρμοστη συμπεριφορά όταν ήταν 14 ετών, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη. Στην συνέχεια ακολούθησαν πολλές καταγγελίες, όπως στην περίπτωση του Αμερικανού σκηνοθέτη Tony Montana και του Μεξικανού ηθοποιού Roberto Cavazos. Την ίδια περίοδο δημοσιοποιήθηκαν καταγγελίες κατά του Spacey από την Μεγάλη Βρετανία, όπου και είχε εκτελέσει χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Old Vic το οποίο στεγάζεται στην περιοχή του Λάμπεθ, από το 2004 έως το 2015.

Rex Features

Οι καταγγελίες για την συμπεριφορά του Spacey ήρθαν στο φως μετά τις αντίστοιχες καταγγελίες για τον Harvey Weinstein.

Παράλληλα με τις έρευνες στις ΗΠΑ, οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου έχουν ξεκινήσει δική τους έρευνα στις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης. Εκπρόσωπος της Scotland Yard επιβεβαίωσε την είδηση δηλώνοντας πως η έρευνα ξεκίνησε όταν στις 13 Δεκεμβρίου ένας άνδρας κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην περιοχή του Γουεστμίνστερ το 2005.

Μετά την δημοσιοποίηση των σοβαρών καταγγελιών η καριέρα του βραβευμένου με δύο Όσκαρ Spacey έχει ουσιαστικά τελειώσει, αφού αντικαταστάθηκε από τον Christopher Plummer στην ταινία «Όλα Τα Λεφτά Του Κόσμου», ενώ απολύθηκε από την δραματική σειρά «House of Cards» του Netflix. O ίδιος ο Spacey έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ έχει αναζητήσει βοήθεια σε κλινική αποτοξίνωσης για τον εθισμό του στο σεξ.