Η κόρη του Orson Welles καλεί Netflix και Κάννες να λύσουν τις διαφορές τους

orson-welles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Η πλατφόρμα streaming αποφάσισε να αποσύρει τις ταινίες από το φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η πρόσφατη απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ των Καννών να αποκλειστούν ταινίες χωρίς διανομή σε γαλλικές αίθουσες από τα διαγωνιστικό τμήμα, είχε ως αποτέλεσμα το Netflix να αποσύρει τις συμμετοχές του εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Δύο από τις ταινίες του Netflix που αποσύρθηκαν από το φεστιβάλ αφορούν του Orson Welles: το ντοκιμαντέρ «They’ll Love Me When I’m Dead» και μια αποκαταστημένη εκδοχή του «The Other Side of the Wind», της τελευταίας ταινίας που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με το Vanity Fair, η κόρη του εμβληματικού σκηνοθέτη Beatrice Welles έχει καλέσει τους διοργανωτές του φεστιβάλ των Καννών και το Netflix να λύσουν της διαφορές τους. Σε email της προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας streaming Ted Sarandos, η Welles τονίζει πως είναι «ιδιαίτερα στενοχωρημένη και προβληματισμένη» με την κατάσταση, σημειώνοντας πως «πρέπει να μιλήσει ανοιχτά για τον πατέρα της».

Οι πρωταγωνιστές του «The Other Side of the Wind» John Huston και Peter Bogdanovich συζητούν με τον Orson Welles.

Στην επιστολή της η Welles κατέκρινε τις «μεγάλες εταιρείες παραγωγής» που κατέστρεψαν τη ζωή του πατέρα της και ξεκαθάρισε πως δεν θα ήθελε να δει το Netflxi να γίνει «σαν μια από αυτές τις εταιρείες». Παράλληλα, η Welles υπογράμμισε πως το φεστιβάλ των Καννών ήταν σημαντικό για τον πατέρα της, καθώς είχε τιμηθεί με τον πρόδρομο του Χρυσού Φοίνικα το 1952 για τον «Οθέλλο».

Η Wells στη συνέχεια εκτίμησε πως η αποκαταστημένη εκδοχή της ανέκδοτης ταινίας του πατέρα της μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ Netflix και Καννών. Το άρθρο του Variety αναφέρει πως ο Sarandos απάντησε στο email της Welles, το οποίο δεν φαίνεται όμως να άλλαξε την απόφαση του Netflix για μποϋκοτάζ.