Ο «Λαβύρινθος» του Jim Henson ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στο σανίδι

labyrinth-david-bowie
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο γιος του σκηνοθέτη αποκάλυψε πως υπάρχουν σχέδια για ένα σίκουελ στην κλασσική ταινία φαντασίας.

Η κλασσική καλτ ταινίας φαντασίας του Jim Henson, «Λαβύρινθος», με τον David Bowie και την Jennifer Connelly θα μεταφερθεί στο θεατρικό σανίδι. Την αποκάλυψη έκανε ο γιος του σκηνοθέτη και σεναριογράφου της ταινίας, ο Brian Henson, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Forbes.

Σύμφωνα με τον Henson, ήδη γίνεται δουλειά πάνω στη μεταφορά του έργου, ενώ συμπλήρωσε πως μπορεί να μην παρουσιαστεί απαραίτητα στο Μπρόντγουεϊ, αλλά ενδεχομένως στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου. Παράλληλα, ο Henson δήλωσε πως υπάρχουν σχέδια για ένα σίκουελ για την ταινία, τα οποία όμως βρίσκονται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της θεατρικής παραγωγής και του σίκουελ, ο «Λαβύρινθος» θα επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε μια νέα εντυπωσιακή remastered εκδοχή. «Ο πατέρας μου έκανε δυο ταινίες στις οποίες έχτισε τεράστιους κόσμους, η μια ήταν “Ο Σκοτεινός Κρύσταλλος” και η άλλη ο “Λαβύρινθος”. Ο μόνος τρόπος για να τις εκτιμήσεις κανείς είναι να τις δεις στην μεγάλη οθόνη» σχολίασε ο Henson.

Η ταινία που κυκλοφόρησε το 1986, αφηγείται τις περιπέτειες μιας 15χρονης κοπέλας (Connelly) και τον αγώνα που δίνει για να σώσει τον μικρό αδερφό της από έναν λαβύρινθο, όπου βασιλεύει ο βασιλιάς των Γκόμπλιν (Bowie). Με εξαίρεση τους δυο πρωταγωνιστές, οι περισσότεροι χαρακτήρες της ταινίας είναι μαριονέτες από το θρυλικό Creature Shop του Jim Henson.

Με ένα μπάτζετ 25 εκατομμυρίων δολαρίων και εισπράξεις μόλις 12,9 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία θεωρήθηκε εμπορική αποτυχία και ήταν η τελευταία που σκηνοθέτησε ο Henson μέχρι τον θάνατό του το 1990. Καθώς πέρασαν τα χρόνια όμως, ο «Λαβύρινθος» του Henson απέκτησε ένα καλτ κοινό και ακολούθησαν σειρές κόμικ και ένα graphic novel.