16+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζατε για τη Scarlett Johansson

16kai1-pragmata-pou-isos-de-gnorizate-gia-ti-scarlett-Johansson

ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Έχει υπάρξει ξανθιά, μελαχρινή και κοκκινομάλλα. Όπως και αν έχει εμφανιστεί, έχει καταφέρει να κάνει τον ανδρικό πληθυσμό να παραληρεί, τον γυναικείο να ζηλεύει κάθε εμφάνισή της και τον …Woody Allen να την ανακηρύσσει μούσα του.

Η Scarlett Ingrid Johansson, μόλις στα 28 της χρόνια, έχει γευτεί την επαγγελματική επιτυχία και την παγκόσμια αναγνώριση, ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του Hollywood. Με ομορφιά σαγηνευτική, μετρά ήδη 18 χρόνια στον χώρο της υποκριτικής και αυτό είναι το πρώτο από τα 16+1 πράγματα, που ακολουθούν και (ίσως) δε γνωρίζατε για αυτήν.

1. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 22 Νοεμβρίου του 1984 και 3 μόλις λεπτά μετά, ακολούθησε ο δίδυμος αδερφός της, επίσης ηθοποιός, Hunter Johansson. Έχει δύο ακόμη αδέρφια, τη Vanessa (ηθοποιός και αυτή) και τον Adrian, ενώ έχει και έναν ακόμη αδερφό από τον πρώτο γάμο του πατέρα της, τον Christian. Τον Μάιο του 2010, η μητέρα της υιοθέτησε την νεότερη αδερφή της, Fenan, από την Αιθιοπία.

2. Ο πατέρας της, Karsten Johansson, είναι Δανός, με καταγωγή από την Κοπεγχάγη και ο παππούς της μάλιστα, ο Ejner Johansson, ήταν διάσημος σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Από την πλευρά της μητέρας της, Melanie Sloan, η οποία είναι παραγωγός και manager, είναι Εβραία Ασκενάζι, δηλαδή η γνωστή «13η φυλή του Ισραήλ» που αποτελεί το 90% του σημερινού εβραϊκού πληθυσμού. Οι πρόγονοί της μάλιστα, είχαν μετακομίσει από το Μινσκ της Λευκορωσίας στη Νέα Υόρκη.

3. Οι γονείς της χώρισαν, όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών.

4. Στην ταινία «Manny & Lo» του 1996, συμπρωταγωνίστησε με τον αδερφό της Hunter, την αδερφή της Vanessa και τον…πατέρα της.

5. Το 2003 υπέβαλε αίτηση για να παρακολουθήσει το χειμερινό εξάμηνο στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Tisch School of the Arts, αλλά δεν έγινε δεκτή. Έτσι, η Scarlett επικεντρώθηκε στην καριέρα της… μία σοφή κίνηση όπως αποδείχτηκε.

6. Μετά το «Lost in translation» (2003), είπε σε συνέντευξη της ότι, προτιμά τις σχέσεις με μεγαλύτερους άνδρες. Έτσι εξηγείται και η σχέση της με τον Benicio Del Toro, που είναι 17 χρόνια μεγαλύτερός της.

7. Για το ρόλο της μάλιστα στη συγκεκριμένη ταινία, μετακόμισε στο Hokkaido, με τον τότε σύντροφό της, Faiz Ahmad.

8. Έχει μία γάτα που τη φωνάζει Trooper και ένα τσιουάουα, τη Maggie.

9. Έχει ανακηρυχτεί πολλές φορές, από διάφορα περιοδικά ως «Η πιο σέξι ηθοποιός».

10. Της είχε προταθεί ο ρόλος της Evey, στο «V for Vendetta» (2005), στον οποίο τελικά έδωσε μία συγκλονιστική ερμηνεία, η Natalie Portman.

11. Το 2006 κέρδιζε 2 εκατομμύρια δολάρια εκπροσωπώντας την εταιρεία καλλυντικών L'Oreal ενώ ένα χρόνο αργότερα το περιοδικό Forbes υπολόγιζε τα συνολικά της κέρδη στα 5 εκατομμύρια δολάρια. Έχει συμμετάσχει ακόμη σε διαφημιστικές καμπάνιες των Calvin Klein, Louis Vuitton και το 2009 ήταν το πρόσωπο της Dolce & Gabbana. Την ίδια χρονιά, η ισπανική εταιρεία ρούχων Mango, την επέλεξε για να την εκπροσωπήσει.

12. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2008, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ryan Reynolds, σε μία ήσυχη τελετή στον Καναδά. Την 1η Ιουλίου του 2011, χώρισαν, αφού τον Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου, εκείνος είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου, επειδή είχαν «αγεφύρωτες διαφορές».

13. Λατρεύει τον Tom Waits. Μάλιστα ηχογράφησε ένα άλμπουμ αποκλειστικά με τραγούδια του. Ο τίτλος του ήταν «Anywhere I Lay My Head» και κυκλοφόρησε στις 16 Μαΐου του 2008, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

14. Το γαλλικό συγκρότημα «The Teenagers» έχει γράψει ένα τραγούδι αφιερωμένο σε εκείνη, με τον τίτλο «Starlett Johansson».

15. Λέει ότι το μόνο της …βίτσιο είναι το τυρί.

16. Είχε περάσει από οντισιόν για το ρόλο της «Lisbeth Salander» στο «Girl with the Dragon Tattoo» (2011) αλλά δεν πήρε τελικά το ρόλο, επειδή θεωρήθηκε από τους παραγωγούς ….πολύ ελκυστική.

17. Το αστέρι της στο Hollywood Walk of Fame έχει τον αριθμό 2.470 και άφησε το …αποτύπωμά της στις 2 Μαΐου του 2012.

φωτογραφίες: www.imdb.com

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ