Έρχεται και η «Μακριά πορεία» του Stephen King στην μεγάλη οθόνη

stephen-king
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Άνοιξε για τα καλά η όρεξη των στούντιο του Χόλυγουντ για θρίλερ μετά τις εκπληκτικές επιδώσεις του «Το Αυτό» στα διεθνή box office.

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς του κλασικού μυθιστορήματος τρόμου, «Το Αυτό», η New Line Cinema έχει βάλει στο στόχαστρο άλλο ένα έργο του Stephen King, το «Μακριά Πορεία». Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 1979 υπό το ψευδώνυμο Richard Bachman και έχει ως επίκεντρο έναν θανατηφόρο μαραθώνιο αγώνα που διοργανώνει μια απολυταρχική κυβέρνηση σε ένα δυστοπικό μέλλον.

Εκατό νέοι πρέπει να διασχίσουν με τεράστια απόσταση διατηρώντας σταθερό βηματισμό των πέντε χιλιομέτρων την ώρα. Νικητής είναι ο τελευταίος που συνεχίζει να περπατάει και απολαμβάνει το βραβείο της επιλογής του, ενώ οι υπόλοιποι 99 θα εκτελεστούν. Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν 16χρονο, τον Raymond Garraty, καθώς και τις σχέσεις που αναπτύσσει με τους υπόλοιπους νεαρούς δρομείς σε αυτόν τον αγώνα θανάτου.

Ο Pennywise επιστρέφει το 2019.

Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, το στούντιο σκοπεύει να μεταφέρει το «Μακριά πορεία» με τον James Vanderbilt να αναλαμβάνει το σενάριο. Ο Vanderbilt πρόσφατα είχε εργαστεί ως σεναριογράφος στις ταινίες «The Amazing Spider-Man» με τον Andrew Garfield και την «Λευκός Οίκος: Η πτώση», προτού κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο στο ιστορικό δράμα «Η αλήθεια» με την Cate Blanchett και τον Robert Redford.

Έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, η πρόσφατη μεταφορά του «Το Αυτό» άνοιξε την όρεξη σε πολλά στούντιο για έργα του King. Πέραν της New Line, η Paramount ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μια νέα μεταφορά του θρίλερ, «Νεκροταφείο ζωντανών», ενώ η Universal θα γυρίσει μια ταινία βασισμένη στο «Οι Νυχτερίτες».