Κάτι εντυπωσιακό και διαδραστικό ετοιμάζει η Fox

cinema
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Μέσω μιας εφαρμογής, οι θεατές θα μπορούν να επιλέγουν την εξέλιξη της ταινίας που βλέπουν στον κινηματογράφο.

Η 20th Century Fox αποκάλυψε στο πρόσφατο CinemaCon τα φιλόδοξα σχέδια της για μια «διαδραστική ταινία», ανακοινώνοντας τη συνεργασία με την Kino Industries. Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής με την οποία οι θεατές θα μπορούν να αποφασίσουν για την εξέλιξη της ταινίας που βλέπουν.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, το στούντιο του Χόλυγουντ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για την κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς σειράς βιβλίων, «Choose Your Own Adventure». Η σειρά βιβλίων φαντασίας, την οποία δημιούργησε ο Edward Packard με τη βοήθεια του R.A. Montgomery τη δεκαετία του 1980, βάζουν τον αναγνώστη στην θέση του οδηγού, επιτρέποντάς του να επιλέξει τη εξέλιξη της πλοκής.

Η Fox απέκτησε τα σχετικά δικαιώματα για τη μεταφορά των βιβλίων το 2013 και έκτοτε αναζητούσε τους κατάλληλους συνεργάτες για να μπορέσει να φέρει εις πέρας τα σχέδιά της. Με την καινοτόμα εφαρμογή της Kino, η Fox ευελπιστεί πως θα μεταφέρει το «πραγματικό πνεύμα» της πολυαγαπημένες σειράς βιβλίων στημεγάλη οθόνη.

Επικεφαλής της παραγωγής της πρώτης ταινίας είναι οι John Davis και John Fox της Davis Entertainment, οι Greg Berlanti και Sarah Schechter της Berlanti Productions, καθώς και η Shannon Gilligan του εκδοτικού οίκου Chooseco που εκδίδει την σειρά βιβλίων.