Η Amy Schumer μιλά για τη δική της σεξουαλική κακοποίηση

amy-schumer John Salangsang
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Κάνοντας αναφορές στον βιασμό της στο stand-up προσπάθησε να κάνει τον κόσμο «να γελάσει ενώ μαθαίνει».

Η συζήτηση για το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον χώρο του θεάματος μετά τις δραματικές αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του Harvey Weinstein και άλλων ισχυρών του Χόλυγουντ. Μετά την ανάπτυξη του κινήματος #MeToo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί ηθοποιοί έχουν βρει το θάρρος να μιλήσουν για τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Η Amy Schumer εμφανίστηκε στο κανάλι της Oprah Winfrey, όπου συζήτησε για την «γκρίζα ζώνη» του βιασμού, όπως την αποκάλεσε, καθώς και τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει βιώσει. «Παλιά, το έβαζα στο stand-up μου προσπαθώντας να κάνω τον κόσμο να γελάσει καθώς μαθαίνει. Όταν είμαστε παιδιά και ακούμε για τον βιασμό, είναι για κάποιον που πετάγεται από ένα θάμνο ή κάποιον κακό. Δεν λένε ότι μάλλον θα είναι κάποιος που τον γνωρίζεις πάρα πολύ καλά – θα μπορούσε να είναι ο σύζυγός σου, θα μπορούσε να είναι φίλος σου» υπογράμμισε η Schumer.

AP

«Δεν είναι κάποιος που θέλω να δω να σαπίζει στη φυλακή, αλλά αυτό που μου έκανε ήταν λάθος. Δεν έδωσα τη συναίνεσή μου. Έχασα την παρθενιά μου, ενώ κοιμόμουν και δεν είναι σωστό» αποκάλυψε η ηθοποιός. Παρά το γεγονός ότι ήταν «πολύ θυμωμένη» με τον τότε σύντροφό της για αυτό που της έκανε, προσπαθούσε να τον παρηγορήσει γιατί «ένιωθε άσχημα και ήταν ανήσυχος». Όπως εξήγησε στη συνέχεια, στο stand-up της συνήθιζε να αναφέρεται στο γεγονός, λέγοντας πως «αν μια κοπέλα κοιμάται, τότε αυτό σημαίνει όχι», με την ελπίδα πως θα πέρναγε το μήνυμά της σε τουλάχιστον «ένα-δυο άνδρες».

Όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό από την Winfrey, η Schumer απάντησε πως θεωρεί ότι πρόκειται για βιασμό, αφού δεν είχε συναινέσει, ενώ δεν το είχε συζητήσει με τον τότε σύντροφό της. Παράλληλα τόνισε πως ένιωσε «τεράστια προδοσία» από κάποιον τον οποίον εμπιστευόταν πάρα πολύ.