Ένας σύγχρονος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ετοιμάζεται και αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές

dev-patel-tilda-swinton-hugh-laurie-ben-whishaw
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Dev Patel, Τilda Swinton, Hugh Laurie και Ben Whishaw πρωταγωνιστούν στη νέα μεταφορά της «αυτοβιογραφίας» του Dickens.

Ο Armando Iannucci, ο σκηνοθέτης της σατυρικής κωμωδίας «Ο θάνατος του Στάλιν», έχει βρει τους πρωταγωνιστές για την επόμενη ταινία του, η οποία θα είναι μια σύγχρονη μεταφορά του «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ». Ο Dev Patel, η Τilda Swinton, ο Hugh Laurie, ο Ben Whishaw και ο Aneurin Barnard θα αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία.

Η ιστορία του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ εκδόθηκε το 1850 και είναι αποτελεί το όγδοο μυθιστόρημα του Charles Dickens, ενώ έχει τα περισσότερα και πιο εμφανή αυτοβιογραφικά στοιχεία. Το μυθιστόρημα αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τη ζωή ενός συγγραφέα ο οποίος κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, παρά την έλλειψη προσωπικής πειθαρχίας.

AP

Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική δουλειά του Iannucci είναι η κωμική σειρά «This Time with Alan Partridge» για το BBC.

Ο σκηνοθέτης έχει ήδη ετοιμάσει το σενάριο της ταινίας με τον τακτικό συνεργάτη του Simon Blackwell και τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στο έτος, με την πρεμιέρα της να έχει προγραμματιστεί για το 2019.

Η ιστορία του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έχει μεταφερθεί πολλές φορές, τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη από την εποχή του βωβού κινηματογράφου. Οι πιο πρόσφατες παραγωγές ήταν μια τηλεταινία από το BBC το 1999 με τον Daniel Radcliffe και τον Ciarán McMenamin στον ομώνυμο ρόλο (ως παιδί και ενήλικας αντίστοιχα), ενώ ο Peter Medak γύρισε μια ταινία το 2000 με πρωταγωνιστή τον Hugh Darcy.