Colin Firth και Julie Walters πρωταγωνιστούν στον νέο «Μυστικό Κήπο»

colin-firth-Julie-walters
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Η ιστορία της Mary Lennox και των φίλων της επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη από τους παραγωγούς του «Πάντινγκτον».

Το δημοφιλές μυθιστόρημα της Frances Hodgson Burnett, «Ο Μυστικός Κήπος», θα μεταφερθεί για άλλη μια φορά στη μεγάλη οθόνη, με τον Colin Firth και την Julie Walters να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η νέα μεταφορά θα αποτελεί παραγωγή των StudioCanal και Heyday Films, ενώ η σκηνοθεσία και το σενάριο θα φέρουν την υπογραφή των Marc Munden και Jack Thorne, αντίστοιχα.

Ηρωίδα της ταινίας, η οποία θα διαδραματιστεί στη Βρετανία του 1947, είναι η κακομαθημένη δεκάχρονη Mary Lennox (την οποία θα υποδυθεί η Dixie Egerickx) που μεγάλωσε σε εύπορη οικογένεια στην Ινδία. Όταν όμως όλοι στο σπίτι της πεθάνουν από χολέρα, η Mary πηγαίνει να ζήσει με τον θείο της Archibald Craven (Firth) στο Γιόρκσαϊρ.

Εκεί ανακαλύπτει με τους νέους φίλους της έναν κήπο ο οποίος έχει παραμένει κλειδωμένος και παρατημένος μετά τον τραγικό θάνατο της γυναίκας του θείου της.  Η Walters θα υποδυθεί την οικονόμο, Mrs. Medlock, ενώ ο Edan Hayrust τον ξάδερφο της Mary, Colin. Στην ταινία θα εμφανιστούν επίσης οι Amir Wilson και Isis Davis.

Το κλασσικό μυθιστόρημα έχει μεταφερθεί πολλές φορές, τόσο στη μεγάλη, όσο και στη μικρή οθόνη. Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική εκδοχή κυκλοφόρησε το 1993 σε σκηνοθεσία της Agnieszka Holland και σενάριο της Caroline Thompson, με τους Kate Maberly, Heydon Prowse, Andrew Knott, John Lynch και Maggie Smith στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1991 ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ ένα μιούζικαλ με μουσική της Lucy Simon και σενάριο της Marsha Normal, το οποίο απέσπασε δύο βραβεία Tony.