Η Lucasfilm συγχαίρει την Marvel για το νέο box office ρεκόρ των «Avengers»

star-wars-avengers
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2018

Το «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας» έσπασε το ρεκόρ εσόδων για το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών.

Η νέα ταινία των Avengers έχει σπάσει πολλά ρεκόρ στα διεθνή box office και πρόσφατα ξεπέρασε το «Η Δύναμη Ξυπνά» στα έσοδα του πρώτου Σαββατοκύριακου, ανεβαίνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας. Σε αναγνώριση του επιτεύγματος, το μεγάλο κεφάλι της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, συνεχάρη την Marvel.

Η σχετική παράδοση για την αναγνώριση του ρεκόρ εσόδων ξεκίνησε το 1977, όταν ο Steven Spielberg «παρέδωσε την σκυτάλη» στον George Lucas για την πρώτη ταινία «Star Wars», η οποία τότε είχε ξεπεράσει τα «Σαγόνια του καρχαρία». Ο Spielberg εξέφρασε τις ευχές του και χαιρέτησε τον Lucas μέσω ολοσέλιδης δημοσίευσης στο Variety, όπου ο R2-D2 φαίνεται να ψαρεύει τον καρχαρία.

Το ρεκόρ όμως έσπασε μόλις πέντε χρόνια αργότερα, με το «ΕΤ ο εξωγήινος» του Spielberg να ξεπερνά τo «Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 4 - Μια Νέα Ελπίδα». Ο Lucas τότε ανταπέδωσε τις ευχές του Spielberg με μια δικιά του ολοσέλιδη δημοσίευση, όπου οι ήρωες των Star Wars έχουν σηκώσει στου ώμους τους τον εξωγήινο του Spielberg.

Το 1997 κυκλοφόρησαν νέες εκδοχές των ταινιών της πρώτης τριλογίας «Star Wars», αναζωογονώντας το ενδιαφέρον για το franchise. Ο Spielberg τότε επέστρεψε με μια νέα ολοσέλιδη δημοσίευση στο Variety, όπου ο ET στεφανώνει τον R2-D2.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1998, ο «Τιτανικός» σάρωσε εκτός από τα Όσκαρ και τα box office, ξεπερνώντας σε έσοδα τον «Πόλεμο των Άστρων». Ο Lucas δεν άργησε να χαιρετήσει δημόσια τον φίλο του ξανά μέσω του Variety, αυτή τη φορά με τους διαγαλαξιακούς ήρωες του πάνω στο θρυλικό υπερωκεάνιο.

Η παράδοση συνεχίστηκε το 2015, όταν το «Jurassic World» ξεπέρασε σε έσοδα πρώτου σαββατοκύριακου την πρώτη ταινία των «Avengers». Ο πρόεδρος της Marvel Studios Kevin Feige έστειλε τις ευχές του, με τον Chris Pratt να καβαλά έναν τυραννόσαυρο κρατώντας ένα Mjornir (το σφυρί του Θορ).

Λίγους μήνες αργότερα όμως κυκλοφόρησε το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά», το οποίο με την σειρά του ξεπέρασε το «Jurassic World». Η Universal συνέχισε την παράδοση και χαιρέτησε την Lucasfilm για το επίτευγμα της. Στο σχετικό μήνυμα ένας τυραννόσαυρος βραβεύει τον BB-8 με ένα χρυσό μετάλλιο.

Με τα ρεκόρ εισπράξεων να σπάνε σχεδόν κάθε χρόνο, είναι σχεδόν βέβαιο πως η μόδα που ξεκίνησαν οι Steven Spielberg και George Lucas πριν από 40 περίπου χρόνια θα συνεχιστεί.