Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τον Alexander McQueen

alexander-mcqueen Grant Frazer
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2018

Το «McQueen» έχει στόχο να ρίξει φως στηνζωή και την καριέρα του εμβληματικού Βρετανού σχεδιαστή μόδας.

Ο Alexander McQueen υπήρξε μια από τις πιο καινοτόμες και πρωτοποριακές μορφές στον χώρο της μόδας, ο οποίος έγινε γνωστός για τις εντυπωσιακές και προκλητικές επιδείξεις μόδας. Το ντοκιμαντέρ, «McQueen», αφηγείται την ιστορία του εμβληματικού μόδιστρου, από την πρώτη του συλλογή μέχρι την αυτοκτονία του το 2010.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ εδώ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν υπήρχε «τίποτα αξιοσημείωτο»  στην καταγωγή του από τις εργατικές τάξεις του ανατολικού Λονδίνου, όμως κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της γενιάς του. Αφού ανέτρεψε το «κατεστημένο» της haute couture του Παρισιού, εισήγαγε την επαναστατική εποχή της Cool Britannia και άφησε το στίγμα του, τόσο με τις δημιουργίες, όσο και την προσωπικότητά του.

Reuters

Η ταινία των Ian Bonhôte and Peter Ettedgui περιλαμβάνει ανέκδοτο υλικό, όπως βίντεο και ηχογραφήσεις με τον McQueen, τόσο από την προσωπική ζωή του, όσο και από τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις. Στο «McQueen» εμφανίζονται συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του McQueen από όλες τις φάσεις της καριέρας του, με στόχο να δώσουν μια πιο ειλικρινής και ολοκληρωμένη ματιά στον μεγάλο σχεδιαστή μόδας.