Βρέθηκε η «Χώρα του Ποτέ» του Πίτερ Παν

neverland-peter-pan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2018

Το μαγικό νησί με τα Χαμένα Παιδιά και τους πειρατές, όπου ο χρόνος σταματά, βρίσκεται ανατολικά του Μπελίζ.

Σε ένα νέο βίντεό τους, οι Film Theorists του YouTube ισχυρίζονται πως έχουν ανακαλύψει πού βρίσκεται η πραγματική «Χώρα του Ποτέ» του Πίτερ Παν. Βεβαίως, ο παρουσιαστής του βίντεο παραδέχεται πως η τοποθεσία είναι μεν φανταστική (καθώς απαιτεί μαγικές δυνάμεις για να πάει κανείς εκεί), αλλά μέσω της έρευνάς του κατάφερε να εντοπίσει το πραγματικό νησί που ενέπνευσε τον δημιουργό του Πίτερ Παν, J. M. Barrie.

Wikipedia

Αντλώντας πληροφορίες τόσο από το πρωτότυπο παιδικό μυθιστόρημα, όσο και από την κλασσική animated ταινία της Disney του 1953, οι Film Theorists κατέληξαν πως η «Χώρα του Ποτέ» βρίσκεται στην Ατόλη Τουρνέφ, η οποία είναι ανατολικά του Μπελίζ. Ο ερευνητής του βίντεο εξήγησε πως βρήκε την τοποθεσία εξετάζοντας την πορεία πτήσης του Πίτερ Παν σε σχέση με την τοποθεσία των μνημείων στο Λονδίνο, όπως φαίνονται στην ταινία της Disney.

Στη συνέχεια οι Film Theorists συμπλήρωσαν πως οι κλιματολογικές συνθήκες και η άγρια φύση του μαγικού νησιού, όπως απεικονίζεται στην ταινία της Disney, τους βοήθησε να καταλήξουν στνη Ατόλη. Παράλληλα, στο βίντεό τους εξηγούν πως η ιστορία του Κάπταιν Χουκ θυμίζει αρκετά αυτή του θρυλικού πειρατή Μαυρογένη, ο οποίος έδρασε στην περιοχή. Δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν πως οι πρώτοι μεγάλοι εξερευνητές θεωρούσαν πως η πηγή της νιότης βρισκόταν κάπου εκεί, ενώ ένα από τα γνωρίσματα της «Χώρας του Ποτέ» είναι ότι εκεί κανένας δεν γερνά.

Wikipedia

Έτσι λοιπόν, οι Film Theorists θεωρούν πως η Ατόλη Τουρνέφ είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για την «Χώρα του Ποτέ». Όσοι λοιπόν θέλουν να εξερευνήσουν από κοντά τον τροπικό παράδεισο, μπορούν να επισκεφτούν την τουριστική Ατόλη, αρκεί να προσέξουν στους κροκόδειλους.

Δείτε το βίντεο των Film Theorists εδώ.