Οι Monty Pythons επιστρέφουν στους μύθους του Βασιλιά Αρθούρου

monty-python-and-the-holy-grail
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2018

Ετοιμάζουν μια κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Spamalot», η οποία βασίστηκε στους «Ιππότες της ελεεινής τραπέζης».

Το 2005, ο Eric Idle μετέφερε με τεράστια επιτυχία την ταινία των Monty Pythons, «Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης», στο σανίδι, με το μιούζικαλ «Spamalot» να αποσπά διθυραμβικές κριτικές και 14 βραβεία Tony. Θυμίζοντας κάτι από την ταινία «Inception», το Deadline αναφέρει σε άρθρο του πως ο Idle σκοπεύει να μεταφέρει το μιούζικαλ στη μεγάλη οθόνη.

Reuters / Jeff Christensen

Ο Tim Curry είχε παίξει τον ρόλο του Βασιλιά Αρθούρου στην πρώτη παραγωγή του «Spamalot» στο Μπρόντγουεϊ.

Όπως το μιούζικαλ, έτσι και η νέα ταινία θα είναι βασισμένη στους μύθους του Βασιλιά Αρθούρου που είχαν εμπνεύσει την ταινία του 1975. Το άρθρο τονίζει πως η νέα ταινία του Idle δεν θα αποτελεί «απλή μεταφορά» του μιούζικαλ, αλλά θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που παρέχει ο κινηματογράφος.

Άραγε θα επιστρέψει ο αξιολάτρευτα περιγραφικός και αθυρόστομος Γάλλος στρατιώτης στην νέα μεταφορά;

Η 20th Century Fox στηρίζει το εγχείρημα και έχει προσλάβει τον διακεκριμένο σκηνοθέτη και χορογράφο του Μπρόντγουεϊ, Casey Nicholaw, ο οποίος είχε εργαστεί τόσο πάνω στο «Spamalot», όσο και σε άλλες πετυχημένες παραγωγές όπως το «The Book of Mormon», «Drowsy Chaperone» και την μεταφορά της ταινίας «Τα κακά κορίτσια».