Το «Solo: A Star Wars Story» σπάει ρεκόρ προπώλησης εισιτηρίων αφήνοντας πίσω το «Black Panther»

solo-a-star-wars-story-poster
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΜΑΙΟΥ 2018

Η νέα ταινία βασισμένη στον κόσμο των «Star Wars» έχει ήδη ξεπεράσει τον «Μαύρο Πάνθηρα» της Marvel.

Η Lucasfilm πρόσφατα συνεχάρη δημόσια την Marvel για την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της με την καινούρια ταινία των Εκδικητών, αλλά, όπως φαίνεται, η Marvel ενδέχεται να πρέπει να επιστρέψει τις ευχές αρκετά σύντομα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το «Solo: A Star Wars Story» αναμένεται να κόψει εισιτήρια αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τετραήμερο κυκλοφορίας, με το Fandago να ισχυρίζεται πως η προπώληση των εισιτηρίων στο πρώτο 24ωρο διάθεσής του έχει ήδη ξεπεράσει τον «Μαύρο Πάνθηρα». Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της χρονιάς, μετά το «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας» της Marvel.

Ο Harrison Ford έπαιξε τον Han Solo στις επτά πρώτες ταινίες «Star Wars».

Η επίδοση είναι αξιοσημείωτη ακόμα περισσότερο, εάν αναλογιστεί κανείς τον σκεπτικισμό και τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Όταν ανακοινώθηκε η ταινία, ως μέρος της ανθολογίας αυτοτελών ταινιών στον κόσμο των «Star Wars», πολλοί φανς της σειράς την χαρακτήρισαν «περιττή», θεωρώντας πως υπήρχαν καλύτερες επιλογές.

Στη συνέχεια, το σκηνοθετικό δίδυμο των Phil Lord και Christopher Miller αντικαταστάθηκε από τον Ron Howard μετά από ανησυχίες της Disney για τον τόνο της ταινίας. Παράλληλα, είχαν εκφραστεί αμφιβολίες για την επιλογή του Alden Ehrenreich στον ρόλο του Han Solo, αφού, σύμφωνα με φήμες, ο ηθοποιός χρειάστηκε έναν acting coach στα γυρίσματα.

O Alden Ehrenreich ενσαρκώνει τον Han Solo σε νεότερη ηλικία.

Παρά τα προβλήματα όμως, το franchise παραμένει αρκετά δυνατό και το πρόσφατο τρέιλερ της ταινίας έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για την ταινία. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί άλλωστε και με το «Rogue One» (την πρώτη ταινία της ανθολογίας), το οποίο τελικά έσπασε τα ταμεία και ικανοποίησε, σε μεγάλο βαθμό, τους φανς της σειράς.